Overstadig beruset russejente fraktet bort i ambulanse

Politiet over hele landet melder om en travel natt. I Bergen skal tusen russ ha samlet seg til fest. – Naboer synes kanskje det går over alle støvleskaft, men russen oppfører seg veldig bra, sier politiet.

Russ fraktet bort i ambulanse Åsane

FRAKTES BORT I AMBULANSE: Opp mot tusen russ skal ha vært samlet på Vollane i Eidsvåg i Bergen natt til 1. mai. Bildet skal vise en russ som blir fraktet bort i ambulanse fra stedet.

Foto: Bergen foto og media

I flere politidistrikt har det vært en rekke klager på støyende russ natt til 1. mai, og et tosifret antall fester har blitt stoppet av politiet.

Russefeiringen i Bergen foregikk stort sett i nordre bydel. Tidlig på kvelden var hundrevis av russ samlet på Vollane friluftsområde i Eidsvåg.

– Folk ringte inn og sa at det rant på med russ, at det var ampert på stedet, og at de ønsket at politiet skulle være obs. Innsatslederen og patruljen som var der litt etter klokken 22, meldte tilbake at det var mye liv, men ikke ampert, forteller politiets operasjonsleder Frode Kolltveit.

En knapp time etter at politiet forlot stedet, meldte natteravner om at det nå var opp mot tusen russ samlet på friluftsområdet.

Kort tid etter flyttet russen seg imidlertid videre til parkeringsplassen til Ikea i Åsane.

– Klokken 00.12 ble det meldt om flere farlige trafikksituasjoner der. En melder fortalte at flere russ ravet rundt i gaten, forteller Kolltveit.

Sjåførene hadde med seg søppelsekker og tok ansvar for å rydde opp før russen forlot stedet i 03-tiden. Det er kjempebra.

Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt

Bråk flere steder i landet

I Troms kom det inn flere klager på bråk fra russ ved Pyramiden kjøpesenter. I Finnmark ble en 18-åring slått i ansiktet på en russefest i Sandnesdalen.

Den gamle flyplassen på Torp i Sandefjord er blitt brukt som festplass av russ i løpet av natten, og politiet fikk klager om bråk og slåssing, ifølge NTB.

I Vennesla stoppet politiet en fest med rundt 200 ungdommer, deriblant flere russ, på Vigeland Hovedgård.

Russefest på Ikea i Åsane

INNTOK IKEA: Russen i Bergen flyttet festen til Ikea. – Klokken 00.12 ble det meldt om flere farlige trafikksituasjoner der. En melder fortalte at flere russ ravet rundt i gaten, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit.

Foto: Bergen foto og media

Fraktet bort i ambulanse

I Bergen rykket politiet også ut til en russejente som gikk på motorveien E39.

Ingen russ ble tatt med i fyllearresten i løpet av natten i Bergen, men flere skal ha blitt fraktet bort i ambulanse, overstadig beruset.

– Klokken 02.36 ble en overstadig beruset russejente overtatt av ambulansen i nærheten av Åsane storsenter, sier Kolltveit.

Et bilde fra Vollane skal også vise en russ bli fraktet bort av ambulanse derfra.

– Det kan selvsagt være flere tilfeller som ikke er registrert her, der russen har ringt ambulanse selv, sier Kolltveit.

– Russen har oppført seg veldig bra

Mens naboer skal ha måttet rydde opp etter festen på Vollane, tok russen selv ansvar utenfor Ikea.

– Sjåførene hadde med seg søppelsekker og tok ansvar for å rydde opp før russen forlot stedet i 03-tiden. Det er kjempebra, sier Kolltveit.

Han har jobbet som operasjonsleder om nettene gjennom helgen, og mener årets bergensruss stort sett oppfører seg bra.

– Det klages som vanlig en del på støy, men man skal ikke svartmale, for jeg synes de har oppført seg veldig bra. Det kan selvsagt være rotete, og naboer som synes det går over alle støvleskaft, men det har ikke vært helt texas, sier Kolltveit.