Idrettsledere overrasket over underslag

Idrettsledere i Bergen er overrasket over at en ansatt i Bergen kommune skal ha underslått flere millioner kroner.

TIL illustrasjon

OVERRASKET Idrettsledere i Bergen stiller seg uforstående til at en ansatt i Bergen kommune skal ha underslått flere millioner kroner.

Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Underslaget skal ha skjedd ved at mannen trikset med fakturaer som ble sendt ut til kommunens kunder, skriver Bergens Tidende.

Mannen skal blant annet ha sendt regninger på flere hundre tusen kroner til Sportsklubben Brann. Pengene skal i stedet for å ha blitt overført til kommunen ha havnet på en konto mannen selv disponerte.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen bekrefter overfor avisen at Brann har hatt et kundeforhold til Bergen kommune.

– Vi er blitt fakturert for leie av utstyr og mannskap i forbindelse med driften av Brann stadion, men forholdene ligger noen år tilbake i tid.

– Trist

Daglig leder Knut Aarbakke i idrettslaget Bjarg er overrasket over at det er mulig å gjennomføre et slikt underslag uten å bli oppdaget. Han mener saken er svært trist.

– Jeg kan ikke utelukke at også Bjarg kan ha blitt utsatt for dette, men det er så langt ingen ting som tyder på det, sier Aarbakke.

Idrettslaget kommer ikke til å bruke ressurser på å finne ut av dette.

– Det er i så fall Bergen kommunes oppgave, sier Aarbakke.

Bjarg er blant de største idrettslagene i Bergen med over 1200 medlemmer.

(Saken fortsetter under bildet.)

– Ingen idrettslag lurt

Bergen Rådhus

BERGEN RÅDHUS Underslaget skal ha foregått over en periode på ti år.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

– Ingen ting tyder på at idrettslag skal ha betalt for varer og tjenester de ikke har fått. Det sier Anders Johnsen ved Hordaland politidistrikt til Bergensavisen. Han leder etterforskningen av saken.

Mannen som nå er avslørt skal ha disponert kontoen til et kommunalt bedriftsidrettslag.

– Han har rett og slett drevet en butikk i butikken, og fakturert på utsiden av regnskapssystemet, sier en kilde i Bergen kommune til avisen.

Han ble avslørt da det ble oppdaget i etaten der mannen arbeidet at de hadde kjøpt inn ting som det ikke var naturlig å kjøpe inn.

Pågått i ti år

Det var i går saken ble offentlig kjent. Underslaget skal ha pågått over en periode på ti år, og mannen skal ha brukt pengene på spill og gambling. Bare mannen selv skal ha kjent til forholdet. Til sammen flere millioner kroner skal være underslått.

Mannen skal ha innrømmet forholdet og samarbeider nå med Bergen kommune for å belyse saken nærmere.