NRK Meny
Normal

Klasket pasient i ansiktet

«Du kommer ikke ustraffet unna med å slå en overlege», skal psykiateren ha sagt til sin kvinnelige pasient før han klasket til henne.

Sandviken sykehus

DØMT: Overlegen ble dømt til å betale en bot etter et slag mot den psykiatriske pasienten på Sandviken sykehus i mai i fjor.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Episoden skjedde på Sandviken sykehus 2. mai i fjor, skriver VG. Nå er overlegen i 60- årene dømt for hendelsen.

Han ble i dag dømt i Bergen tingrett til å betale en bot på 10.000 kroner for det som skjedde.

VG skriver at overlegen ble sparket av en pasient. Da svarte han med å slå tilbake. «Du kommer ikke ustraffet unna med å slå en overlege», ropte han. Deretter ga han den psykiatriske 59 år gamle kvinnelige pasienten et slag med flat hånd over kinnet.

Fryktet pasientens strikkepinner

Legen forklarte i retten at han hadde blitt sparket av pasienten tre ganger. Videre fortalte at han hadde blitt redd, og at dette var grunnen til at han slo pasienten. Legen fryktet også at pasienten skulle stikke han med strikkepinnene som lå i fanget hennes.

Bergen tingrett valgte likevel å dømme legen til å betale en bot på 10 000 kroner. Retten mener at det er mer sannsynlig at overlegen handlet spontant, enn at han hadde prøvd å forsvare seg.

Overlegen ble tiltalt for legemsfornærmelse og for brudd på helsepersonelloven ved at han skal ha opptrådt «faglig uforsvarlig», skriver VG.

Siste video

Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.
Vestlandsrevyen 12. desember 2017