NRK Meny
Normal

Overgrepssiktet tilknyttet idrettsmiljø i Bergen

Den barnehageansatte som har innrømmet overgrep mot flere barn, har vært tilknyttet barne- og ungdomsidrett på fritiden.

Politihuset i Bergen

ETTERFORSKER: Politiet har siktet en mann i 30-årene for voldtekt av en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen. Mannen har i avhør erkjent overgrep mot flere barn, og politiet har fått bistand fra Kripos.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mannen i 30-årene ble før helgen pågrepet og siktet for å ha voldtatt en 4 år gammel gutt i en barnehage i Bergen. Senere har han i avhør erkjent overgrep mot flere barn.

Ifølge VG skal han ha innrømmet overgrep mot fem barn. Etter det NRK har fått opplyst har mannen jobbet ved flere barnehager i Bergen de siste årene.

Mannen har i tillegg vært svært aktiv i et idrettsmiljø i Bergen. Bergensavisen skriver at han har trent jenter ned i tiårsalderen.

Vil sjekke rutiner

Utenom treningstid skal han også ha hatt hyppig kontakt med jentene i sosiale medier som Instagram, Facebook og Snapchat, ifølge opplysninger som avisen har fått.

Organisasjonssjef i Hordaland Idrettskrets, Knut Songve, er ikke kjent med at den siktede var aktiv i idrettsmiljø med barn og ungdom. Han forteller at saken er ukjent for han.

– Det er bra at politiet er på saken. I etterkant vil det være aktuelt å sjekke rutinene til det aktuelle idrettslaget når det gjelder innhenting av politiattest, sier Songve.

Kripos på plass

Politiet har ikke så langt i dag ikke kommentert saken, men det er ventet en oppdatering om etterforsking av saken i løpet av ettermiddagen.

De har fått bistand fra Kripos som nå er på plass i Bergen for å hjelpe i etterforskningen.

Den siktede mannen ble pågrepet av sivilkledd politi i barnehagen fredag. I tillegg til at mannen er siktet for voldtekt, har politiet funnet overgrepsbilder av barn på mannens datamaskin.

Den ble sammen med mannens mobil beslaglagt av politiet da han ble pågrepet.

– Svært alvorlig

Advokat Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for fireåringen som skal ha blitt voldtatt i en barnehage i Bergen.

Knudsen karakteriserer saken som «svært alvorlig» og sier til Dagbladet at han er bedt om å bistå flere barn i voldtektssaken.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik