Over 300 tips etter Os-drapet

Politiet har god tro på at løsningen på drapsgåten i Os kan ligge i den stadig voksende tipsbunken.

Gamleheimshagen

Det er kommet inn over 300 tips om hva som skjedde kvelden Hilda Feste ble funnet drept i leiligheten sin her i Gamleheimshagen.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

Politiet har mottatt over 300 tips om drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os.

Etter det brutale drapet forrige søndag, står politiet fremdeles uten konkrete mistenkte. Men etterforskningsledelsen har hele tiden etterspurt tips fra folk som har vært i og kan ha sett noe i Os-sentrum de aktuelle timene drapskvelden.

– Vi takker for alle tipsene

Det har ført til en stor pågang fra publikum. I slutten av forrige uke hadde over 200 personer meldt seg til politiet og fortalt at de var i sentrum, og i tillegg er det altså kommet flere hundre tips.

Rose og lys utenfor Gamleheimshagen

En enslig rose utenfor huset til Hilda Feste.

Foto: NRK

Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier tipsene er svært viktige.

– Responsen fra publikum har vært veldig god. Det kommer inn tips fortløpende, og vi takker selvfølgelig for det, sier han.

Sammen med tekniske spor og hjelp fra Kripos, har han god tro på at de 300 tipsene er det som skal føre politiet til drapsmannen til Hilda Feste.

Politiet vil ikke gå ut med hva de tekniske prøvene, som nylig kom politiet i hende, viser.

– Det avgjørende tipset kan ligge i bunken

Nå gjenstår det å se om tipsene fra folk i Os kan være det som løser drapsgåten.

– Det er et omfattende arbeid å gå gjennom dette, så det er for tidlig gå si.

– Men det avgjørende sporet kan absolutt ligge i tipsbunken, sier Onarheim.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.