NRK Meny
Normal

Over 150 i fakkeltog for Reza

Flere mennesker trosset håndballfinale og uvær for å gå i fakkeltog for seksåringen Reza Hoseini og hans familie. De risikerer å bli sendt tilbake til Afghanistan etter fire år i Norge.

fakkeltog
Foto: Privat

Nesten to hundre mennesker møtte i dag opp i Ytre Arna sentrum for å vise sin støtte til familien Hoseini.

– Fakkeltoget gikk veldig bra, det var både folk fra Ytre Arna og utenfor som hadde møtt opp for å vise sin støtte, sier støttegruppens talsmann Jørgen Bernes til NRK.

For fire år siden ble bygda landskjent for sitt engasjement for asylgutten Nathan. Nå kjemper bygden for en ny familie. Det fryktes at familien skal bli kastet ut når saken kommer for retten 27. januar 2016.

Natan og Reza

Her er Reza og Natan sammen under fakkeltoget.

Foto: Privat

– Det betyr veldig masse for denne familien at så mange møtte opp for å støtte dem. De ble helt overveldet, sier Bernes.

Andre kamp

For fire år siden ledet hun kampen for at seksåringen Nathan Eshete skulle få bli i Norge. Hun jobber til daglig som advokatfullmektig, blant annet innen barnerett. Nå kjemper hun og resten av støttegruppen for at Reza skal få bli.

– Det var håndball VM og forferdelig vær, men fortsatt så stilte veldig mange opp. Det var veldig gledelig for familien og støttegruppen, sier Aina Heldal Bøe.

Bøe forteller at asylmottaket i Ytre-Arna lenge var det eneste i Bergen. Og at det er grunnen til at barna blitt så godt integrerte.

– Når noen bor her i mange år ser vennene ingen forskjell på dem og andre barn. De blir integrerte, som fører til at folk bryr seg ekstra, sier Heldal Bøe.

Reza går i 1. klasse og har mange venner. Allerede for ett år siden kom politiet for å kaste ham ut, men saken ble stoppet.

– Vi hadde håpet på at det skulle komme mange. Det var 50 stykker påmeldt på Facebook, men at det kom 200 var nok i overkant av hva vi turde å håpe på.

Flyktet

Utlendingsnemnda opplyser til Bygdanytt at de ikke vil kommentere saken i media, siden familien har saksøkt UNE.

– Vi mener at de flyktet fra Afghanistan på grunn av en familiekonflikt, der en bror ble drept og Mohammed ble kidnappet. De har ingen familie å vende tilbake til og det er fare for deres liv. Gjennom advokat har vi skaffet grundig dokumentasjon, sier støttegruppens talsmann Jørgen Bernes til NRK.