Hopp til innhold

Har fremdeles ikke telefon etter uværet

Rundt 2.000 kunder er fremdeles uten fasttelefon eller internett, etter uværet «Nina» og kraftige lynnedslag. Mange må vente i flere uker.

Stolpe Hatvik

TOK MANGE STOLPER: Vestlandet ble rammet av både uværet Nina og kraftige lynnedslag i starten av 2015. Mange merker fremdeles konsekvensene. Bildet fra Hatvikvegen i Os kommune.

Foto: Kim Olav Hatløy Skår / 03030-tipser

– For noen kunder vil det dessverre bety at de vil gå uten både fasttelefon og bredbånd en god stund, sier informasjonssjef Catharina Kokkim i Telenor.

Innbyggere i kystkommunene, som Askøy, Fjell, Sund og Nordhordland er de som fremdeles er hardt rammet av både uværet «Nina» og lynnedslag.

Nina traff kysten av Vestlandet 10. januar, og tok på det meste ut strømmen til 70.000 kunder. Mange også mistet strømmen etter kraftige lynnedslag 14. januar.

På tiende dagen merker mange fremdeles konsekvensene. Bare i Hordaland er rundt 2.000 kunder fremdeles enten uten mulighet til å ringe med fasttelefon eller bruke internett.

– Hordaland mest berørt

Trevelt over straumledningar

ENORM OPPRYDNING: Nedrevne trær over strømledninger var et vanlig syn forrige uke. Her fra Manger i Radøy kommune.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Uværet Nina slo inn mot vestkysten av Norge 10. og 11. januar. Tak ble revet av og trær knakk i vindkastene langs hele Vestlandet.

Hordaland ble hardest rammet av stormen. I flere timer herjet Nina med orkan styrke, og mange steder ble kraftlinjer og strømmaster revet ned.

– Hordaland er klart mest berørt. Cirka halvparten av alle enkeltfeilene og to tredjedeler av litt større feil, ligger i Hordaland. Det er veldig mye i fylket, sier Kokkim.

Det er altså nord og vest i fylket flest er rammet. Men også i Etne, Sveio og i Voss blir det rapportert om at mange fremdeles er uten forbindelse.

Prefaboden i Skuteviken

SE VIDEO: «Nina» gikk hardt til verks i Hordaland. Se Dagsrevyens reportasje 10. januar.

Kan ta opp mot én måned

– Om en ser på områdene med flest feil i Hordaland, er de ganske sammenfallende med de områdene som var mest berør under stormen. De feilene som gjenstår nå, er i stor grad knyttet til trefelling under storm, eller lynnedslag.

Selv om mange har ventet lenge, og det er satt inn ekstra mannskap, kan det ta opp mot en måned før Telenor har fått full kontroll på skadene.

– Det vil ta lang tid før vi er tilbake til normal «rettetid». Vi beregner at det tar oss en måned. Vi har satt inn ekstra mannskap og har fått nye ressurser denne uken her for å spare tid og få gjort det så fort som vi kan.