NRK Meny
Normal

Os-siktet vil begjære seg løslatt

18-åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os vil begjære seg løslatt i forbindelse med fredagens fengslingsmøte. I tillegg vil han be om at retten blir lukket.

Politiet Os pk torsdag

Politiet pågrep tirsdag en 18-åring og siktet ham for drapet i Os. Her fra politiets pressekonferanse, politiadvokat Asbjørn Onarheim i midten, politiførstebetjent Karl Petter Leganger (til høyre) og Jon Andre Nilsen fra Kripos.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

18-åringen fremstilles for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett i Bergen fredag klokka 10. Politiet ber om fire uker med brev- og besøksforbud i hele perioden, samt fullstendig isolasjon og medieforbud i de to første ukene, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet har vært sparsommelige med opplysninger omkring etterforskningen mot 18-åringen. De vil be om at fengslingsmøtet fredag holdes bak lukkede dører og at fengslingskjennelsen unntas fra offentligheten.

18-åringen ber om lukkede dører

Det forslaget støttes av den siktende 18-åringen og hans forsvarer.
– Vi har en annen begrunnelse enn politiet for å støtte dette. Det er en spesiell sak, og vi har med en ung siktet å gjøre. Åpne dører vil medføre en enorm belastning for ham og andre involverte, sier mannens forsvarer, Rolf Knudsen.

I torsdagens avhør ble 18-åringen for første gang konfrontert med hvilke tekniske bevis politiet mener knytter ham til åstedet.

– Han fastholder likevel at han ikke kan bidra til å oppklare hvor han var i det aktuelle tidsrommet, sier mannens forsvarer til Aftenposten.no.

Vil begjære seg løslatt

Forsvareren ønsker ikke å si noe om hvilken type bevis 18-åringen ble konfrontert med, men sier 18-åringen stiller seg uforstående til siktelsen.

18-åringen gjentok også det han har sagt tidligere, at han fikk «blackout» etter å ha drukket alkohol samme kveld.

Forsvareren vil begjære sin klienten løslatt i forbindelse med morgendagens fengslingsmøte, men innser at det vil bli vanskelig.

– Vi har realistiske forventninger når anklagene mot ham er såpass alvorlige. Han er forberedt på at utfallet kan bli at han må sitte fengslet de neste fire ukene, sier Knudsen.

Mulig siktelsen utvides

Hilda Feste ble drept 1. nyttårsdag i leiligheten sin på omsorgssenteret Gamleheimshagen i Os. Den 18 år gamle mannen ble pågrepet tirsdag kveld, siktet for forsettlig drap.

Politiet søkte torsdag gjennom 18-åringens bolig i Os. De gjorde blant annet beslag av datautstyr, melder bt.no.

Politiet har tidligere uttalt at Hilda Feste også kunne være utsatt for et seksuelt overgrep før hun ble drept i sitt hjem klokka 21.15 første nyttårsdag. Politiet har sagt at det kan være aktuelt å utvide siktelsen mot 18-åringen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås