Dette trenger du
1 hel ørretfilet, 1-2,2 kg
1 l vann
50 gr smør
200 gr Creme fraiche
2 ss revet fersk pepperrot vendt i sitronsaft (kan også bruke tørket pepperrot)
2 stk finhakket sjalottløk
2 ss finhakket gressløk
2 dl god olivenolje
Lettsaltet ørret
Skinn og bein skjæres vekk fra ørretfileten. Skjær vekk den brune fettranden på skinnsiden. Hvis fisken er fersk, må fileten fryses i 24 timer før marinering. Vann og salt kokes opp og avkjøles. Saltlaken helles over (den tinte) fileten som marineres i 24 timer.
Pepperrotkrem
Creme fraiche stivpiskes med revet pepperrot. Ørretfileten skjæres i tynne skiver og fordeles på fire tallerkener. Ørretskivene pensles med olivenolje. Dryss over sjalottløk og gressløk. Krydre med nykvernet pepper. Legg litt pepperrotkrem midt på ørretskivene. Dryss gjerne over litt lakserogn.