NRK Meny
Normal

Ordføreren: – Dette er meningsløst

– Det er ufattelig hva som har skjedd. Det er nesten så man ikke tror det man ser. Det er helt meningsløst, sier ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes.

Brann asylmottak Lindås

TOTALT UTBRENT: Den ene bygningen ved hotell Lune Huler er totalskadet.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Det var natt til søndag at den ene bygningen ved hotell Lune Huler på Vågseidet i Lindås brant ned til grunnen.

– Det aller verste er jo å tenke på at noen kan ha satt fyr og startet hele brannen. Vi venter i spenning på hva politiet har å komme med.

I natt ble det raskt klart at den ene av bygningene av hotell Lune Huler ikke kunne reddes. To personer som sov i nabobygningen ble berget ut. Spørsmålet er om noen har tent på og eventuelt hvorfor.

Astrid Aarhus Byrknes

PÅ BRANNSTEDET: Ordfører Astrid Aarhus Byrknes sier det aller verste er å tenke på at noen kan ha satt fyr på bygningen.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Ingen mistanke om konkrete personer

Søndag ettermiddag er teorien om at noen har startet brannen styrket. Bilder som avisen Nordhordland har tatt viser ar det også har vært brann i et annet av byggene ved nye planlagte asylmottaket på Vågseidet. Lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland bekrefter at politiet etterforsker brannen som om den er påtent.

– Det er påfallende at et vindu i det andre bygget er knust og rommet innenfor utbrent. Kriminalteknisk avdeling har undersøkt rommet. De ønsker ikke å konkludere før de har vært på brannstedet igjen mandag.

– Er det noe som peker mot konkrete personer?

– Nei, ikke mot konkrete personer eller miljøer. Det er det ikke.

Kjell Idar Vangberg

ETTERFORSKER BRANNEN: Lensmann Kjell Idar Vangberg har ikke mistanke mot konkrete personer eller miljøer.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

– Er fortsatt velkomne til Lindås

Det var ingen tiltak for å passe på hotellet som skulle bli asylmottak. Eierne sier de ikke hadde tenkt på at bygningen kunne være spesielt utsatt.

– Vi er akkurat i en overgangsfase. Det har jo vært mange branner ved mottak i Sverige, men det har ikke streifet meg at det skulle kunne skje her, sier eier Jennfrid Stellberg.

Nå må man forsøke å finne alternative boliger til 40 unge asylsøkere. Ordfører Astrid Aarhus Byrknes sier de fortsatt er velkomne til Lindås kommune.

– Det har vært litt negative kommentarer rundt dette mottaket, men ikke mye. De aller fleste meldingene har vært positive.

Brann asylmottak Lindås

HUSET SOM BRANT: Slik ser det ut på brannstedet søndag ettermiddag.

Foto: Alrik Velsvik / NRK