Normal

Opdal: - Skal tilbake på landslaget

Brann-keeperen leverte en prikkfri kamp mot Hønefoss tirsdag. Nå varsler han kamp for å erobre landslagsplassen tilbake.

Håkon Opdal hilser publikum før kampen

COMEBACK: Håkon Opdal spilte sin første kamp siden skaden på Gran Canaria tidligere i vinter. Mot Hønefoss leverte han en prikkfri kamp. Her hilser han publikum før kampstart.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Det er selvsagt et mål for meg å komme tilbake på landslaget, og veien dit er gjennom å spille bra for Brann. Det har jeg gjort før, og det har jeg planer om å gjøre igjen, sier en offensiv og skadefri Håkon Opdal til nrkhordaland.no.

Operert to ganger

Håkon Opdal

VAR FØRSTEVALG: Håkon Opdal tapte plassen til Rune Jarstein og Jon Knudsen. Nå vil han tilbake.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Han ble skadd under cupkampen mot Odd Grenland i august i fjor, da Fair Play-lagets spiss Peter Kovacs satte ballen i tomt mål bak en liggende keeper som vred seg i smerte på kunstgresset. En leddkapsel sviktet og 27-åringen måtte under kniven for andre gang på to år. Året før var det en kneskade som kostet ham høstsesongen.

Nå er Odda-mannen endelig skadefri og spilleklar. Den tidligere landslagskeeperen fikk 90 minutter mot spansk motstand på Gran Canaria i januar, men sesongdebuterte hjemme dra Brann slo Hønefoss 1-0 i Vestlandshallen tirsdag.

LES MER: Brann vant uten å imponere

- Gleder meg til naturgress

Keeperen var selv meget fornøyd med å være tilbake.

- Kroppen fungerer bra, til og med på kunstgress, som gir mye mer slitasje enn vanlig gress. Nå gleder jeg meg til å komme til La Manga og få spilt noen kamper på naturgress, sier Opdal til nrkhordaland.no.

Brann-trener Steinar Nilsen er også godt fornøyd med å ha sin førstekeeper tilbake.

Nilsen: - Ser bra ut

- Det er viktig for Håkon å komme opp på det toppnivået han var på før han ble skadd. Nå er han kvitt skaden og har progresjon i riktig retning, så det ser veldig bra ut, sier Nilsen til nrkhordaland.no.