Opdal ute i fire til seks uker

Kapteinen fikk strekk i et leddbånd i kneet i cupmøtet med Odd Grenland. Nå må Kenneth Udjus vokte Brann-buret.

Håkon Opdal

MISTER FEM KAMPER: Håkon Opdal pådro seg en strekk i høyre kne i lørdagens cupkamp.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kenneth Udjus

TAR OVER: Kenneth Udjus kom inn for Opdal i cupkampen mot Odd Grenland, men kunne ikke forhindre stortap.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Skaden førte til den meget omdiskuterte situasjonen hvor Odd Grenlands Peter Kovacs tok ballen fra en liggende Opdal og trillet den i tomt mål.

LES MER: Scoret på skadd keeper

Men problemet oppstod på en corner noen minutter før, hvor Brann-keeperen fikk høyreback Hassan El Fakiri over seg etter en duell.

- Ser ikke så ille ut

Den gode nyheten er at skaden ikke har noe med Opdals tidligere kne-problemer å gjøre. Keeperen skal til MR-undersøkelse mandag, men lege Ove Austgulen sier ingenting tyder på at kapteinen må opereres.

- Det ser ikke så veldig ille ut. Han har strukket et leddbånd på utsiden av høyre kne. Når det er leddbåndet, snakker vi ofte om fire til seks uker, sier Brann-legen til klubbens egen hjemmeside.

Johan Thorbjørnsen mangler én kamp på å bli seriemester

UTFORDREREN: Johan Thorbjørnsen er på utkikk etter ny klubb og er garantert sugen på å vise seg frem i Brann-drakt for interesserte klubber.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

Ifølge Austgulen er skaden helt lik den Azar Karadas pådro seg mot Bodø/Glimt.

Går glipp av fem kamper

Dersom Austgulens spådommer viser seg å være riktige, går Opdal glipp av kampene mot Strømsgodset (hjemme), Sandefjord (hjemme), Start (borte), Viking (hjemme) og Aalesund (borte).

Reservekeeper Kenneth Udjus er trolig mannen som vokter Brann-målet i Opdals skadefravær. Brann har også fortsatt Johan Thorbjørnsen i troppen, og har dermed to rimelig rutinerte reservekeepere.

Thorbjørnsen kom til Brann som 16-åring, og ble andrekeeper da Ivar Rønningen forsvant midtveis i 2004-sesongen. Kontrakten hans går ut etter inneværende sesong. Kenneth Udjus ble Brann-spiller foran 2007-sesongen, og har kontrakt ut 2011-sesongen. Keeperen har vært plaget med en rekke mer eller mindre spektakulære skader, men er nå skadefri.