NRK Meny
Normal

Ønsker «forsinket» nyttårsaften hvert år

Nyttårsfyrverkeriet måtte utsette grunnet uvær. Nå foreslår Os-ordfører Terje Søviknes å gjøre 1. nyttårsdag til en permanent festdag.

Fyrverkeri på Os

DAGEN DERPÅ-SALUTT: Nyttårsfyrverkeriet smeller over kulturhuset Oseana i Os kommune natt til 2. januar 2016. Går det som ordføreren vil, kan dette bli en fast tradisjon.

Foto: Vidar Langeland

I Os kommune måtte man utsette fyrverkeriet natt til 1. januar på grunn av dårlig vær, noe som fikk nasjonal oppmerksomhet.

Den forsinkede festen på 1. nyttårsdag ble en folkefest og suksess blant osingene. Faktisk ble dagen derpå-feiringen så vellykket at ordføreren kaster ut en ny brannfakkel.

2000 tilskuere

– Det virker absolutt som om osingene vil ha mer av dette. 1. nyttårsdag kan bli vår spesielle feiringsdag, bekrefter Terje Søviknes til NRK.

Det var Os og Fusaposten som først kunne fortelle nyheten. Lokalavisen anslår at mer enn 2000 mennesker møtte opp for å se fyrverkeriet fredag 1. januar.

LES OGSÅ: Skadd kjendissvane er blitt far og bestefar

Terje Søviknes steker valg-vafler

FEST-ORDFØRER: Terje Søviknes er vant til å by opp til fest. Her steker han vafler under valgkampen sist høst, der han sikret seg ordførerkjedet for femte periode på rad.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Mer barnevennlig

– Responsen var ikke til å ta feil av. Vi har diskutert dette på kommunehuset og ser helt klart muligheten for å utvikle dette arrangementet. Dersom vi får støttespillere og sponsorer med oss videre, gjentar vi dette neste år, sier Søviknes.

I høst ble han nok en gang valgvinner i Hordaland, og sikret seg sin femte strake ordførerperiode. Ingen Frp-ordfører i landet har sittet lenger.

Han foreslår å utvide festen og gjøre den enda mer omfattende, blant annet med fakkeltog i sentrum og nyttårskonsert i kulturhuset Oseana. Tidspunktet skal være klokken 20.00 i stedet for 24.00 slik at det hele blir mer barnevennlig.

LES OGSÅ: Søviknes går mot sin femte strake periode

LES OGSÅ: Vond rygg kan stoppe Søviknes-rekord

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås