NRK Meny
Normal

Omgangssyke på Hurtigruten - igjen

Passasjerer og ansatte om bord på «Richard With» er slått ut av mageinfeksjon. Skipet er på vei til Bergen for en full desinfeksjon.

MS Richard With

NOROVIRUS: Nok en gang er Hurtigruten rammet av magesjau, denne gang MS «Richard With».

Foto: Atle Markeng / NRK

Det har brutt ut omgangssyke om bord på hurtigruteskipet «Richard With». Det bekrefter informasjonsrådgiver Stein Lillebo overfor NRK.

– En håndfull passasjerer er blitt syke blant passasjerene og besetningen om bord. Passasjerene er blitt isolert, mens de syke ansatte er blitt satt på land, sier Lillebo.

Hurtigruten har opp gjennom årene blitt rammet av flere norovirusepidemier på sine skip.

Ekstremt smittsomt

Norovirus er den mest utbredte formen for omgangssyke, og kan være en særdeles ubehagelig opplevelse for dem som blir rammet.

Viruset smitter ekstremt lett i forhold til andre typer virus og er spesielt utbredt på områder hvor mange mennesker samles, som for eksempel barnehager, sykehus eller passasjerskip.

Skipet befinner seg nå utenfor kysten av Trøndelag, og er ventet til Bergen torsdag.

– Der vil vi ta en skikkelig rundvask før vi slipper nye passasjerer på. I tillegg har vi tilført mer ressurser til renhold og satt i verk strenge hygienetiltak, sier informasjonsrådgiver Lillebo.

– Vask hendene

Han sier at passasjerer som skal nordover i morgen med «Richard With» ikke trenger å føle seg spesielt utsatt for å blir rammet av det ufarlige, men svært ubehagelige viruset.

– Det er ikke noen større sjanse for å bli smittet om bord på våre skip enn på andre steder hvor folk ferdes. Men vi er inne i sesongen for omgangssyke, så det er veldig viktig at folk vasker hendene sine godt. Det er passasjerene selv som er den viktigste aktøren når det gjelder å unngå smitte om bord, sier Lillebo.