NRK Meny
Normal

Olafur drar hjem til Island

Branns islandske midstopper får ny arbeidsgiver på sagaøyen fra 1. august.

Rade Prica og Branns Olafur Bjarnason

DRAR HJEM: Olafur Örn Bjarnason, her i kamp med Rosenborgs Rade Prica.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Dermed er behovet for forsvarsspillere om mulig enda mer prekært for Brann. Lørdag ble det klart at klubbens trofaste sliter Olafur Örn Bjarnason forlater Bergen. 35-åringen skal nå bli hovedtrener i sin gamle klubb Grindavik.

Sluppet fem måneder før

- Det er en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Vi planla å reise hjem til Island, så dette passet godt, sier Bjarnason til Brann.no .

Bjarnasons kontrakt gikk opprinnelig ut ved årsskiftet, men Brann gikk med på å å slippe islendingen fem måneder før kontraktens utløp. 35-åringen, som både er cup- og seriemester med Brann, har skrevet under en fireårskontrakt med klubben.

Denne sesongen har Bjarnason slitt med å få tillit. Tidligere trener Steinar Nilsen har foretrukket omskolerte Rodolph Austin og unge Yaw Ihle Amankwah på stopperplass.

Skal hente erstatter

Ifølge Brann.no jobbes det allerede med å få på plass en erstatter for Bjarnason. Vedkommende skal være på plass innen islendingen drar hjem 1. august.

Bjarnasons stoppermakker Kristjan Örn Sigurdsson forlot Brann før inneværende sesong, og spiller nå i Hønefoss.

Islendinger i gull

ALLE BORTE: Armann Smári Björnsson, Kristjan Orn Sigurdsson og Olafur Örn Bjarnason, feirer seriegull i 2007. Nå er alle borte.

Foto: Roy Hilmar Svendsen (MMS) / NRK

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik