NRK Meny
Normal

Nytt møte med trippeldrapssiktede

– Han er veldig preget av det som har hendt, men er høflig, vennlig og rolig, sa advokat Fredrik Verling etter å ha besøkt den trippeldrapssiktede 30-åringen på Sandviken sykehus onsdag.

Advokat Fredrik Verling hadde onsdag sitt andre møte med den drapssiktede 30-åringen.

MØTTE KLIENTEN: Advokat Fredrik Verling hadde onsdag sitt andre møte med den drapssiktede 30-åringen.

Møtet, som skjedde ved 14-tiden, var det andre mellom forsvareren og mannen som er siktet for å ha knivdrept tre personer på Valdresekspressen i Årdal mandag.

Dagens samtale på det psykiatriske sykehuset i Bergen hadde som mål å avklare om den siktede 30-åringen er i stand til å la seg avhøre av Kripos.

LES OGSÅ: Skade i halsen gjer det vanskeleg å avhøyre den sikta i trippeldrapssaka | – Han er sliten og ikke i stand til å snakke

– Vil ta det med Kripos først

Advokaten ville ikke kommentere siktedes helsetilstand da han møtte pressen etter møtet.

– Jeg kan verken si om han vil la seg avhøre eller hvordan tilstanden hans er. Det vil jeg ta først med Kripos, sier Verling til NRK.

De to har foreløpig verken diskutert den alvorlige siktelsen eller det som skjedde inne i ekspressbussen mandag.

Trolig fengslingsmøte torsdag

Det er Kripos som skal gjennomføre avhørene med den trippeldrapssiktede mannen. Det er også oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal gjennomføre en judisiell observasjon av 30-åringen.

Mannen vil etter planen bli begjært varetektsfengslet torsdag. Det er ikke kjent om 30-åringen vil være til stede under rettsmøtet.

Tenner lys i Årdal

TENNER LYS FOR OFRENE: Bebyggerne i Årdal har strømmet til sentrum for å tenne lys etter tragedien.

Foto: Christian Blom