Nytt fengslingsmøte i dag

Lagmannsretten opphevet fengslingen av de to næringsdrivende som ble varetektsfengslet i korrupsjonssaken. Men allerede samme dag kan tingretten vedta å fengsle dem på nytt.

Vennebyen Arena Show

STRIDENS KJERNE: Sponset de to forretningsmennene Vennebyen-arrangementet i Vestlandshallen i september i fjor, eller betalte de for konsulenttjenester? Jan Sverre Stray (H) og Åsane-mennene har forklart seg motstridende til politiet, etter det NRK kjenner til.

Foto: Creacon
Jan Sverre Stray - H

FENGSLET: Bystyrepolitiker i Bergen, Jan Sverre Stray.

Foto: Rolf Hordnes

De to forretningsmennene fra Åsane ble sammen med bystyremedlem Jan Sverre Stray pågrepet og varetektsfengslet i forrige uke, siktet for grov korrupsjon.

Alle tre anket fengslingen, og fredag formiddag fikk NRK opplyst at lagmannsretten opphevet fengslingskjennelsen for de to forretningsmennene.

Sakene der lagmannsretten opphever varetektsfengslingen av de to forretningsmennene er ikke åpne for offentlig innsyn, og begrunnelsen til retten er derfor ikke kjent.

Etter det NRK kjenner til er det mangler i tingrettens kjennelse som er årsaken til opphevelsen. Men allerede i dag kan det komme en ny fengslingskjennelse i saken, ifølge lagmannsretten.

Det bekreftes nå av Bergen tingrett.

– Det vil bli avholdt nytt fengslingsmøte i saken klokken 12.45, opplyser tingretten til NRK.

Jan Sverre Strays anke blir tidligst avgjort i neste uke, ifølge administrasjonen ved Gulating lagmannsrett.

Siste video

Gjengen i Stjernekoret har sunget sammen i flere år, men i høst bestemte dirigenten at koret skulle prøve noe helt nytt.
Brann har inngått avtale med Nike - og med på kjøpet kommer helt nye røde trøyer.
I sesongens siste Skavlan er det duket for landskamp mellom Norge og Sverige: Hvem husker mest fra Skavlan-året? På norsk lag stiller Harald Eia og Josefine Pettersen.