Nytt asylmottak på Landås

 • Fire nye i mottaket på Landås

  – Det er nok ikke en ny trend at noen flytter inn, sier mottaksleder Gunnar Mevold. Disse fire nye er innlosjert i mottaket på Landås fordi de har familie i Bergen. Det er nå 32 beboere igjen på Landås. Mottaket legges ned 6. desember.

  Georg Mevold
  Foto: Mette Anthun / NRK
 • UDI legger ned

  UDI legger ned 7000 mottaksplasser rundt om i landet. Årsaken er kraftige fall i tallet på nye asylsøkere til Norge. Listen over mottakene som legges ned blir offentliggjort fredag, men mottaket på Landås i Bergen er trolig blant dem som blir lagt ned.

 • 1000 PLASSER PÅ EN UKE:

  – Jeg vil uttrykke glede for det engasjement og initiativ som Bergen kommune har utvist. Det er flott at kommunen trår til sammen med frivillige organisasjoner. Jeg tror lærerskolen vil fungere hensiktsmessig, sier Atle Berge i UDI. Han forteller at man i Hordaland nå har etablert tusen midlertidige mottaksplasser på en uke. Det kommer nå 400 asylsøkere til Norge daglig.

 • ET FORSVARLIG TILBUD:

  – Behovet var så stort at UDI tok kontakt direkte med oss for å åpne et midlertidig mottak, sier finansbyråd Dag Inge Ulstein (KrF). Her har vi både kantine og andre tilleggsfunksjoner som gjør Lærerskolen til et godt og forsvarlig alternativ. Fire lokallag i Norsk Folkehjelp skal bidra med å drifte mottaket.