NRK Meny
Normal

Nyt helgeværet - til uken er det slutt

Vinteren er for alvor kommet til Vestlandet. I dag og i morgen blir det kaldt, men flott vintervær i hele Hordaland.

Gullfjellet

KALDT OG FINT VINTERVÆR: Slik kan utsikten fra Austertind på Gullfjellet ta seg ut på en slik dag. (Arkivbilde)

Foto: Jan Børge Leirvik / NRK

Flere steder har det lagt seg et tynt snølag. Slik var det også i Bergen der det kom o, 5 millimeter med nedbør frem til klokken åtte i morges.

Også søndag ettermiddag og kveld kan det komme enkelte snøbyger på ettermiddagen. Ifølge meteorologen er det imidlertid vanskelig å si noe om hvor disse vil treffe. De store snømengdene blir det imidlertid ikke.

– Det spørs om det blir nok snømengder til å ake eller stå på ski, sier vakthavende meteorolog Trond Thorsteinsson ved Vævarslinga på Vestlandet til NRK.

Fare for nattefrost

– Det blir stort sett oppholdsvær frem til sent søndag ettermiddag. Det kan jo komme en og annen snøbyge langs kysten, men i all hovedsak blir det oppholdsvær.

Temperaturen krøp under null grader flere steder natt til lørdag, også i lavere strøk. Noe kuldesjokk kan vi likevel ikke vente oss.

– Det blir nok nattefrost veldig mange steder også til natten. Også søndag vil temperaturen krype opp i et par plussgrader på dagtid, sier Thosteinsson.

Et kort besøk av vinter

Mandag ser det ut som om vinterværet er over for denne gang. Helgen blir kald og fin, men i løpet av uken som kommer vender regnet tilbake i lavlandet.

– Det er mildvær og regn som preger værsituasjonen for neste uke, sier meteorolog Trond Thorsteinsson.

Siste video

Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen
Flere hundre tok turen til Torgallmenningen for å smake mat som var gått ut på dato.
Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane fredag 18. august 2017.