NRK Meny
Normal

Se video av da Havnesjefen kom hjem!

Spenningen var stor da den fotskadde kjendissvanen «Havnesjefen» i dag ble sluppet løs etter et lengre dyreklinikkopphold. Ville han akseptere sine syv nyfødte barn?

7 små svaneunger i avnnet. Stor hvit svane blir båret ut i sjøen. De svømmer sammen.

GJENFORENT: Svanefar er tilbake på vannet etter oppholdet på dyreklinikken. Nå er han gjenforent med familien og i ferd med å tilpasse seg sitt gamle liv i Os havn.

«Havnesjefen» fra Os i Hordaland er kjent for sitt heftige temperament. Hvordan ville han reagere i møtet med familien, som har økt betraktelig i antall siden han ble innlagt på dyreklinikken for tre uker siden?

NRK har tidligere fortalt hvordan svanen fikk foten sin i en båtpropell og pådro seg et alvorlig brudd, som i verste fall kunne ført til avliving.

Ordfører Terje Søviknes gikk raskt ut og lovet at kommunen skulle betale for veterinærbehandlingen.

LES OGSÅ: Åpent brudd for kjendissvane

Skadd svane på Os

SPENNENDE SEKUNDER: Hvordan ville svanefar reagere i møtet med familien, som har økt betraktelig i antall siden han ble innlagt for tre uker siden? Her venter familien spent på ham utenfor dyreklinikken.

Fikk ørefik

– Vi var litt bekymret for han har aldri sett ungene sine før. Først kom konemor bort til ham og fiket til ham, men så var det over. Ungene samlet seg rundt ham mens han vasket seg grundig, sier svanevenn Sølvi Bugge.

Hun har kontor rett ved Oselven der svanene holder til, og følger de elegante fuglene på nært hold. Bugge har også hjulpet til under rekonvalesensen, og gitt ham mat og drikke i buret.

LES OGSÅ: I morgen får Havnesjefen dommen

Havnesjefen i buret

PÅ KLINIKKEN: Her sitter Havnesjefen i buret på Osøyro dyreklinikk og venter på å bli sluppet fri.

Foto: Ole-Andre Lagmandokk / NRK

Har det fint

Rapportene fra Os sier at svanefar nå trives og er i ferd med å tilpasse seg sitt gamle liv i vannkanten.

– Det har gått helt fantastisk. Vi står her på kaien, kikker på ham og er overveldet. Han har tross alt ligget i ro i tre uker, sier Bugge til NRK.

Hun er glad for oppmerksomheten som svanehistorien har fått. Dette gjør at flere får kunnskap om de majestetiske fuglene, og kanskje tar mer hensyn.

– Havnesjefen har noe imot røde plastbåter, tror jeg. Kommer svanen svømmende så er det lurt å sette motoren i fri til den mister interessen!

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
programleder Mariann Reikerås
Havørnen terger en måke, da samles kråker og måker for å ta igjen.