NRK Meny
Normal

Nye bevis i Lommemann-saken

Politiet mener de har nye bevis mot den siktede 55-åringen. Mandag ble han varetektfengslet for fire nye uker.

Lommemannens hjem

HER BLE HAN TATT: Etter fem års etterforskning ble den såkalte «Lommemannen» pågrepet av politiet ved sitt hjem i Bergen 11. januar.

Foto: Larsen, Bjørn Erik / Bjørn Erik Larsen

Follo tingrett mente det var grunn til å fengsle den 55 år gamle bergenseren i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Han nekter straffskyld etter siktelsen om elleve overgrep mot sju gutter. Han er mistenkt for flere overgrep, men politiet har så langt ikke tatt ut siktelse for noen av disse.

- Vi legger fram fortløpende dokumentasjon om hva vi har gjort overfor dommeren, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til NTB.

Lukkede dører

Da fengslingsmøtet startet i Follo tingrett mandag kastet dommerfullmektig Benedicte Malling pressen på dør med den begrunnelse at politiet skulle legge fram nye dokumenter i saken, skriver VG Nett.

Møtet mandag er det tredje fengslingsmøtet siden 55-åringen ble pågrepet i begynnelsen av januar. Mannen ble ikke ført inn i rettssalen før det var blitt bestemt at dørene skulle lukkes under forhandlingene. Den siktede har konsekvent nektet å la seg avhøre av politiet.

Hans forsvarer, advokat Tor Erling Staff, har helt siden pågripelsen vært svært kritisk til politiets framgangsmåte i saken. Overfor VG Nett var også advokaten opprørt over at politiet hadde tatt bilde av klienten med tanke på å konfrontere mulige ofre med fotografiet.

Ulovlig bevis

- Vi mener at dette bildet er et ulovlig bevis, og at det dermed ikke kan brukes, sier 55-åringens forsvarer Tor Erling Staff.

Politiadvokaten avviser kritikken fra Staff og sier bildene ble lovlig tatt. De er benyttet fem ganger. Mulige ofre er blitt presentert for bilder av ti personer. Fotografiet av 55-åringen er ett av dem.

- Etterforskningen går framover, men det går ikke fort. Vi har så veldig mye det skal gjøres noe med, sier Kile Berg til NTB.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
NRK oppsummerer VM så langt.
Den internasjonale sykkelpresidenten Brian Cookson bommet på årstallet da han åpnet sykkel-VM i Bergen.