NRK Meny
Normal

Nyborg vant sluttspillfinalen

Nyborg VBK vant sluttspillfinalen mot BK Tromsø 3–0. For første gang på 2000-tallet har et norsk herrelag i volleyball gått ubeseiret gjennom serie, cup og sluttspill.

Nyborg

MED TROFEET: Glade Nyborgspillere etter kampen. (Foran f.v.) Yngve Sundfjord, Vetle Hylland, Ørjan Siljander og Andrej Khanevski. (Bak f.v.) Thomas Flaa, Peter Alvheim, Runar Sannarnes, Ask Helland-Hansen, Jon Erlend Haukås og Rune Fasteland.

Foto: NVBF

Nyborg viste nok en gang hva som har gjort laget så suverene i Norge denne sesongen. Allerede etter å ha vunnet de to første settene med sifrene 25–21 og 25–15 var det klart at Tromsø hadde lite å stille opp med for å stoppe laget fra Bergen.

Sistesettet ble en formalitet med 25-21.

– Vi har et veldig jevnt lag med flere angrepspunkter. Vi har ikke noen tydelige svakheter, Vi presser godt i serv, har en god fysikk og spillere med mye rutine, sier trener i Nyborg, Scott Olsen.

LES OGSÅ: Kan gå ubeseiret gjennom sesongen

Roser kapteinen

Nyborg kom litt treigt i gang i første sett og Tromsø ledet settet frem til 20–19 før Nyborg overtok styringen i kampen. Etter det så laget seg aldri tilbake.

– Vi var litt misfornøyd med forsvarsarbeidet i starten, men etter hvert begynte spillet å sitte. Etter det presset vi Tromsø på defensiven, sier Scott Olsen.

Han sier resultatet av kampen var en lagseier, men ønsker likevel å trekke frem kaptein Kåre Morken.

– Han er i en klasse for seg selv her i Norge. Han fordeler leggene, er taktisk i valgene sine og gjør en fantastisk jobb.

Midtspiller Rune Fasteland (19) ble toppscorer med 14 poeng. Kristian Bjelland tok 12.

Nyborg mot Tromsø

«PEP-TALK»:Trener Scott Olsen instruerer Nyborg-spillerne.

Foto: Nvbf

Vil ut i Europa

Etter ikke å ha tapt en eneste kamp for et norsk lag denne sesongen ser Nyborg nå ut over landegrensene for å finne motstand.

– Vi søker utfordringer for spillerne våre og da må vi ut i Europa. For å utvikle oss videre er det viktig med tøffere motstand, sier trener Scott Olsen.

– Jeg håper vi skal klare å gjøre en god jobb og få sponsorer på banen slik at dette kan bli en mulighet.

Feiret med rundstykker

Og en rik sponsor eller to kan sikkert komme godt med. Der andre feirer med champagne nøyde vinnerne fra Nyborg seg med innkjøpte rundstykker.

– Vi er jo vant til å vinne så jeg tror nok ikke guttene kommer til å ta spesielt av etter seieren, sier Scott Olsen.