Nyborg sitt mål: Ikke tape et eneste sett

Nyborg volleyballklubb seriestarter hjemme mot Koll i Stemmemyrshallen i Bergen. I fjor gikk herrelaget gjennom hele serien uten å tape, og i år går de for å ikke tape et eneste sett.

Nyborg

VANT TIL Å VINNE: Senest i fjor ble det både serie- og cupgull til Nyborg.

Foto: NVBF

Nyborg er tidendes mestvinnende norske volleyballag på herresiden. Det har vært lite utskiftning blant de viktigste spillerne de siste årene.

Kristian Mjelde Bjelland

ØNSKER Å VÆRE BEST: Kristian Mjelde Bjelland i aksjon for Nyborg.

Foto: Espen Stensvoll/NVBF

– Vår styrke er at vi har en tropp som har spilt sammen i fem år, sier Kristian Mjelde Bjelland.

Landslagsspilleren er arvelig belastet med både en far og en mor som selv har bakgrunn i sporten. Selv har han ett mål med å spille volleyball, nemlig å være best.

– Det er som treneren vår Ivar Bakken sier. Du kan ha veldig mange gode spillere, men det tar tid å få dem til å spille bra sammen. Det er nok der vi har vår største styrke.

Har også tro på kvinnelaget til Nyborg

Kristian Mjelde Bjelland har også engasjert seg på trenersiden og er i år trener for Nyborgs kvinnelag. De seriedebuterer også mot Koll lørdag. Mjelde Bjelland håper på en topp tre plassering for kvinnelaget:

– Jeg tror kvinnelaget har gode forutsetninger for å gjøre det bra i årets sesong. Stod Volley, som var ganske suverene sist sesong, har trukket seg fordi de ikke klarte å finansiere videre satsing. Stod var en helproff klubb som også gjorde det godt internasjonalt. Dessuten er kvinnelaget til Sortland borte etter å ha mistet mange spillere.

Leter etter nye samarbeidspartnere

Også i Nyborg kunne økonomien vært bedre. Det har faktisk aldri stått så ille til som før denne sesongen.

– I likhet med andre idrettslag er det vanskelig å finne sponsorer. Her har vi en vei å gå. Det er viktig for oss å finne bedrifter som er villig til å være med å bidra til å få til noe stort sammen med oss, sier Kristian Mjelde Bjelland.

– Vi er et lag som sikter veldig høyt sportslig. Derfor er det så viktig for oss å få på plass trygge rammer rundt satsingen.

Nyborgs kvinnelag møter Koll i Stemmemyrshallen lørdag klokken 13.00, mens herrelaget sin kamp, også det mot Koll, starter klokken 15.00.