NRK Meny
Normal

Ny Ylvis-video tilbake på Youtube

Spekulasjonene raste om hva som hadde skjedd da den nye musikkvideoen fra Ylvis plutselig forsvant fra Youtube onsdag morgen. Nå har TVNorge fått svaret.

Ylvis i revekostymer

NYE REVESTREKER: Bård og Vegard Ylvisåker har lansert en ny musikkvideo som nå går verden rundt. I den lett homoerotiske videoen hyller de sin nye favorittstat i USA.

Foto: Cindy Ord / Afp

«Massachusetts» forsvant nesten like fort som den hadde dukket opp, og noen undret seg umiddelbart om det var enkelte homoerotiske aspekter ved videoen og låtteksten som var blitt for sterkt for det Google-eide nettstedet.

LES OGSÅ: Se Ylvis gjøre Eggum i boyband-versjon

– Skyldtes tekniske problemer

– Det kan jeg avkrefte. Vi har hatt tekniske problemer på TVNorges Youtube-konto. Nettstedet har jobbet veldig hardt for å rette feilen, og nå er «Massachusetts» tilbake - sammen med flere andre videoer som var borte, sier mediesjef Hanne McBride i SBS Discovery Television og TVNorge til NRK.

TVNorge venter nå på en redegjørelse fra Youtube om hvordan feilen kunne oppstå. Ylvis-videoen var utilgjengelig i nærmere et halvt døgn, før den kom tilbake på nettet i sin offisielle utgave onsdag kveld norsk tid.

McBride sier TVNorge ikke vil spekulere i årsakene til til at problemene oppstod før de har fått redegjørelsen.

HER KAN DU SE DEN OFFISIELLE VIDEOEN:

Hylles av Huffington Post

Den nye Ylvis-låten har allerede nær en halv million visninger på Youtube og interessen fra inn- og utland har allerede vært formidabel, takket være den vanvittige suksessen brødrene fra Bergen har opplevd med «The Fox», som nå har rundet 150 millioner visninger.

LES OGSÅ: – Ylvis bedre enn Paul McCartney

TVNorge har allerede fått henvendelser fra flere amerikanske tv-show om tillatelse til å vise «Massachusetts»–videoen. En rekke nettsteder i USA har også omtalt videoen, blant andre Billboard, Spin, Entertainment Weekly og Huffington Post. Sistnevnte skriver:

Massachusetts is their favorite place on earth, and they can't even believe it's real. New England is just that good, and so is this song. Particularly, when it turns kinda African influenced. This state will never have to advertise for itself again.

Huffington Post

– Tilbakemeldingene har vært overveiende positive, og det er veldig hyggelig med en slik buzz rundt Ylvis og programmet deres, sier McBride.

LES OGSÅ: Nå blir «The Fox» barnebok

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo