Ny mann pågrepet for asylbrannen

En østeuropeer i 30-årene ble i dag pågrepet på Flesland, siktet for brannen på asylmottaket i Lindås. Han er broren til mannen som tidligere er pågrepet i saken.

Brann på Hotell Lune Huler

BRANN: Kripos har i dag slått fast at det er kastet en gjenstand inn gjennom to vinduer og at det er brukt en form for tennvæske for å sette fyr på mottaket.

Foto: Oddbjørn Rosnes/NRK

Politiet har mandag pågrepet en ny mann etter brannen på hotellet Lune Huler i Lindås, som skal brukes til asylmottak for enslige mindreårige.

Det bekrefter lensmann Kjell Idar Vangberg overfor NRK mandag ettermiddag.

Den pågrepne er i likhet med mannen som ble pågrepet i forrige uke, en østeuropeer i 30-årene. Etter det NRK kjenner til, er de to mennene brødre. Begge er bosatt i Lindås.

– Han var tidligere mistenkt i saken, men er nå siktet for medvirkning til brannen, sier Vangberg om den andre pågrepne.

Kjell Idar Vangberg

LENSMANN: Kjell Idar Vangberg.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Pågrepet på flyplassen

Mannen ble pågrepet på Bergen lufthavn, Flesland mandag, etter at han kom med et fly fra Oslo, opplyser Vangberg.

– Han blir avhørt i kveld. Varetektsfengsling vil bli vurdert, sier lensmannen.

En tredje mann er også siktet i saken. Han er så langt ikke pågrepet. Politiet skal ikke ha flere mistenkte enn de to som nå er pågrepet, og den tredje mannen som er siktet.

Kripos fant to arnesteder

Politiet har mandag også fått bekreftet at brannen var påsatt, noe de tidlig ytret sterk mistanke om.

Kripos har etter undersøkelser på åstedet konkludert med at brannen er påsatt.

– De har konstatert at det er to arnesteder, og at det begge steder er kastet en gjenstand inn vinduet. Det er brukt en form for tennvæske, eller bensin, som hunder også har markert på, sier Vangberg.

Brann på Lune huler hotell i Lindås

KNUSTE VINDU: Kripos slår fast at også brannen i hotellets restaurantdel er påsatt.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Kan likevel ta imot asylsøkere

UDI-leder Frode Forfang har karakterisert den påsatte brannen som svært alvorlig.

Restaurantdelen på bygget brant til grunnen i brannen, men Norsk Mottaksdrift tror likevel de klarer å åpne mottaket i løpet av januar.

40 flyktninger mellom 15 og 18 år skal bo på mottaket. Sannsynligvis vil de fleste være gutter fra Afghanistan, Syria og Eritrea.

– Vi synes det er fint at mottaket kan starte opp, sa Christine Wilberg, leder i region- og mottaksavdelingen i UDI, til NRK torsdag.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon