NRK Meny
Normal

Ny finale og fjerdeplass for Bakkerud

Andreas Bakkerud tok en fjerdeplass i årets fjerde VM-runde, og tok også dermed tilbake tredjeplassen i førermesterskapet. Samtidig brakte han teamet Olsbergs MSE opp i ledelsen i team-mesterskapet.

Andreas Bakkerud

4. PLASS FOR BAKKERUD: Bergenseren er likevel ikke helt fornøyd

Foto: Jakub Nitka

Den bergenske rallycrossføreren var likevel ikke helt fornøyd med VM-runden på Lydden Hill i England:

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre for å være med helt i toppen. Det mangler litt på alle detaljer, og nivået er skyhøyt nå.

Fire finaler så langt i år

Andreas Bakkerud er sammen med helgens vinner, Petter Solberg, den eneste av sjåførene som har vært i finale i alle årets første fire VM-runder. Solberg har vunnet to av dem, og har tatt to andre plasser. Bakkerud har en sjette, og to femteplasser før helgens fjerde plass.

– Det går i hvert fall i rett retning resultatmessig. Jeg føler vi presterer OK i helgen, og i fjorårets sesong hadde dette vært helt i toppen. I årets sesong er det imidlertid ikke godt nok. Nivået nå er vanvittig høyt, forteller Bakkerud.

Bra kjøring av teamet

Helgen var imidlertid ikke helsvart:

– Teamet har begge biler i finalen og jeg tar fjerde og teamkompis Reinis Nitiss femteplass. Dermed tar vi igjen ledelsen i team-mesterskapet. Jeg tar også bra med poeng til førermesterskapet i helgen, og er nå oppe på en tredjeplass der.

– Enkelte av rundetidene og prestasjonene i helgen viser også at vi er på nivå med de beste, men vi klarer ikke helt å treffe blink. Det er rett å slett ikke rom for noen småfeil, forteller Andreas.

– Må bruke pausen på en bra måte

Løpet på Lydden Hill var den fjerde VM-runden på bare 5 uker, og sesongen tar nå en fire ukers pause før den femte runden på tyske Estering 20.–21. juni.

– Vi må bruke tiden fram til det på en god måte. Det er fortsatt ni løp igjen i år og mange poeng å kjempe om, avslutter Bakkerud.

Andreas Bakkerud på Lydden Hill i England

–SKYHØYT NIVÅ: Andreas Bakkerud i aksjon på Lydden Hill i helgen.

Foto: Jakub Nitka

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik