– Hele mannskapet vårt er i god behold

En båt fra Austevoll-selskapet Hordafor gikk under da en hel flytedokk kollapset i Gdynia i Polen.

Kantret båt fra Austevoll-selskapet Hordafor i Polen

POLEN: Kjemikalietankeren fra Austevoll-selskapet Hordafor ligger kantret ved verftet Gdynia Nauta Repair Shipyard i Polen.

Foto: Norbert Zioło

Det var i 13.30-tiden hendelsen skjedde på verftet Gdynia Nauta Repair Shipyard i Polen. Det melder det polske nettstedet Trojmiasto.pl.

Det er en kjemikalietanker fra Austevoll-selskapet Hordafor som har vært involvert i hendelsen, får NRK bekreftet fra selskapet.

– Hele mannskapet vårt og flåtesjefen vår er i god behold, sier daglig leder Siv Østervold i Hordafor til NRK.

SISTE: Verftet melder torsdag kveld at det er opprettet en egen kommisjon med eksperter på ulykkesstedet for å finne årsaken. Alle sikkerhetsprosedyrer skal ifølge verftet ha blitt fulgt.

Båten ligger under vann

Båten har ligget i en flytedokk, som skal ha kollapset og gått rundt av ukjent årsak. Store deler av båten ble liggende på siden og under vann.

Ingen personer skal ha blitt skadet i ulykken.

– Vi har ikke mer informasjon om hendelsen før kommisjonen har sagt sitt, sier Anna Bulman, talsmann for Nauta Repair Shipyard til nettstedet.

Produserer fiskefor

Østervold opplyser at hun ikkje har kjennskap til årsaken for ulykken.

Hordafor produserer fiskeolje og hydrolysert marint protein til bruk i norsk, asiatisk og europeisk fôrindustri. Selskapet har flere spesialfartøy som opererer i nordsjøbassenget og langs hele norskekysten. De er spesialtilpasset for innsamling av ensilasje fra oppdrettsanlegg, slakteri og foredlingsanlegg til både små og store leverandører.