Huseklepp: – Det er noe annet i år

I dag samlet den nye Brann-treneren Rikard Norling spillerne til årets første trening. – Folk er inspirerte og gleder seg til sesongen, sier Erik Huseklepp.

Erik Huseklepp

INSPIRASJON: – Rikard var en veldig hyggelig fyr og ga et veldig godt førsteinntrykk, sier Erik Huseklepp.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Rikard Norling

LEDET SIN FØRSTE TRENING: Brann hadde tirsdag sin første trening under Rikard Norlings ledelse.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Etter ferie siden 21. november var det en gjeng med svært så ivrige Brann-fjes som møtte frem på Nymarksbanen like før klokken 11 tirsdag formiddag. I forkant hadde spillerne og Norling et bli kjent-møte i garderoben.

– Rikard var en veldig hyggelig fyr. Han har fått det til der han har vært, og virker som en fin og omgjengelig type. Jeg har et veldig godt førsteinntrykk, og tror dette blir kjempebra, sier Erik Huseklepp.

– Det er noe annet i år

Min oppgave, sammen med Roald (Bruun-Hanssen), er å gjøre Brann så sterke som mulig.

Rikard Norling

Mellom 15 og 20 pressefolk hadde møtt opp for å overvære Brann-spillernes første trening etter juleferien. Eller, kanskje mer presist: Rikard Norlings første økt som Brann-trener.

Mot slutten av Rune Skarsfjords Brann-periode ønsket deler av spillergruppen et trenerskifte. Etter all optimismen som har vært i Bergen etter at Norling ble klar, sier Huseklepp at han og lagkameratene var mer ivrige etter å komme i gang enn vanlig. Han har merket endringene.

– Det er lenge siden det har vært så mange pressefolk på en trening, for eksempel. Det er noe annet i år. Jeg tror folk blir inspirerte og gleder seg til sesongen, sier angrepsspilleren.

Vil bruke tid på spillestilen

Rikard Norling kom til Bergen fra Stockholm i går. Den første treningen ble en rolig økt med mye humør og en knapp times pasnings- og boksspill på kunstgresset på Nymark.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brann-trening

HUMØR: Det var lite hardtrening og mye moro under årets første Brann-trening.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Det er« underbart» å komme i gang, og fantastisk å få møte spillergruppen samlet. Bra forsesongsvær og spillere med heidundrene mye energi i beina er en bra kombinasjon. Nå skal vi bruke litt tid på å komme i gang, de har tross alt hatt fri fra kollektiv trening i fem uker, sier Norling.

Etter hvert vil han bruke mye tid på å terpe spillestil. Malmö tok gull med sikkert pasningsspill og attraktiv angrepsfotball.

– Det er viktig at spillerne forstår den måten jeg vil spille fotball på. Det skal vi få til gjennom trening og analyser.

Sikter mot medalje

Norling forlot Champions League-kvalik i Malmö. Nå skal svensken bruke vinteren på å forsøke å gjøre Brann til en medaljekandidat i den norske serien.

– Ja, det er klart. Dette er en stor klubb, og vi hører liksom hjemme der at vi kombinerer seriespill og europaspill. Og for å få til det, må vi høyt på tabellen.

– Og da er det medalje som gjelder?

– Ja, det må vi opp til.

Nye spillere på vei

Brann er i forhandlinger med svenske Gefle om kjøp av de to spillerne Jakob Orlov (27) og Simon Lundvall (25). Norling vil imidlertid ikke si om de to er på vei til klubben.

– Jeg har sett at det har vært spekulert i noen navn. Min oppgave, sammen med Roald (Bruun-Hanssen), er å gjøre Brann så sterke som mulig. Jeg har sittet mange timer foran DVD-spilleren, men nå må jeg studere spillerne på nært hold på trening og i treningskamper, så får vi se hva som kommer ut av det.

Brann har sagt at vil styrke midtbanen og angrepet med to spillere for å erstatte Bård Finne og Fredrik Nordkvelle. Men Branns nye svenske holder kortene svært tett til brystet.

– Selv om det var hundre prosent sikkert at det var de posisjonene vi ville styrke, vil jeg ikke snakke så mye med deg om det uansett. For hvis jeg hadde vært spiller i de posisjonene, hadde jeg blitt ganske skuffet hvis treneren sto og sa at laget ikke er bra nok der, sier Norling.

Nye spillere inn kan også bety spillere ut. Branns A-stall teller i dag 21 spillere, og Norling har tidligere sagt til Bergens Tidende at han ønsker rundt 20 spillere i stallen.

Her er årets spillergruppe:

  • Keepere: Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit. Ådne Nissestad kan bli hentet opp som tredjekeeper fra egen stall.
  • Forsvar: Erlend Hanstveit, Erdin Demir, Simen Wangberg, Andreas Vindheim, Markus Jonsson, Henrik Gjesdal, Birkir Sævarsson, Jonas Grønner, Hassan El Fakiri, Daniel Mojsov
  • Midtbane/angrep: Stéphane Badji, Tomasz Sokolowski, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Martin Pusic, Amin Askar, Kristoffer Larsen, Ibrahima Dramé, Erik Huseklepp, Håkon Lorentzen, Kristoffer Barmen