NRK Meny
Normal

Norling har gratulert Brann med opprykket

– Rikard Norling er velkommen på Stadion søndag, om han selv ønsker å komme!

Rikard Norling

BÆRER IKKE NAG: Rikard Norling fikk sparken i Brann etter halvannet års sammenhengende nedtur i Bergen. Likevel har han ingen problemer med å glede seg over Brann-opprykket.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Branns sportssjef bekrefter at han har snakket med eks-treneren Rikard Norling på telefon flere ganger siden svensken fikk sparken på Stadion. Også etter at plassen i neste års eliteserie ble sikret.

– Har Norling gratulert Brann med opprykket?

– Ja, og han gleder seg veldig på vegne av spillerne, klubben og supporterne, sier Soltvedt til NRK.

Også lederen i supporterklubben Brann Bataljonen har hatt god dialog med Norling etter at treneren sluttet.

– Selv om han ikke fikk suksess her ønsker han alle lykke til. Jeg føler at han er oppriktig glad i klubben og alle personene rundt, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Rikard har sagt han elsker Bergen, så kan hende kommer han tilbake. Da er han hjertelig velkommen på Stadion.

Rune Soltvedt, sportssjef
Rune Soltvedt og Vibeke Johannessen

JUBEL: Her jubler sportssjef Rune Soltvedt og daglig leder Vibeke Johannesen for opprykket fra 1. divisjon, et øyeblikk Rikard Norling aldri fikk oppleve.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Norling unner Bergen dette

Hele Medie-Norge har jaktet på en kommentar fra den avskiltede Brann-treneren, men ingen har fått intervju. Overraskende nok holder Norling kontakten med gamleklubben mellom De syv fjell, og sportssjefen som sparket ham.

– Så Norling bærer ingen nag til Bergen og Brann etter nedturen han opplevde?

– Nei, Rikard viser seg igjen som den fantastiske personen han er, og unner Brann og Bergen å være tilbake i eliteserien. Spesielt er han opptatt av supporterne, som han hadde et spesielt forhold til, sier sportssjefen.

Rikard Norling ferdig som trener i Brann

SISTE PRESSEKONFERANSE: Etter 1-4-tapet for Levanger i mai i år ble Brann og Norling enige om å skille lag. Her holder han sin siste pressekonferanse på Stadion, og klarte å smile til det siste.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Fra bunn til topp

I desember 2013 ble Rikard Norling ansatt som trener for Brann. Svensken hadde akkurat vunnet Allsvenskan med Malmö FF, ble sett på som en kjempesignering og fikk treårskontrakt.

«Jeg håper at Bergen by, Brann og Stadion skal forføre meg», sa Norling i sitt første intervju med NRK.

Den offensive svensken lovet at Brann skulle kjempe om gullet, men rykket i stedet ned etter playoff mot Mjøndalen i november 2014. De dårlige resultatene fortsatte også i 2015. Etter 1-4-tapet for Levanger i mai i år ble Brann og Norling enige om å skille lag.

Er velkommen tilbake

Lars Arne Nilsen ble hentet inn som erstatter, og resten er historie. Under Nilsen har Brann kun tapt to seriekamper, den siste etter at opprykket var klart.

Søndag avslutter Brann sesongen med hjemmekamp mot Hødd.

– Har Norling meldt sin ankomst til Stadion i helgen?

– Rikard har sagt han elsker Bergen, så kan hende kommer han tilbake en gang. Da er han hjertelig velkommen, sier Rune Soltvedt.

Enkel markering på Stadion

Roger Lillebøe-Hansen har ikke noe imot at Norling kommer på besøk.

– Han ville kanskje ikke bli hyllet, men det er alltid hyggelig å hilse på en fin fyr. Rikard og Brann stemte ikke, men jeg tror han kan få det til som trener andre steder.

– Blir det storstilt feiring av opprykket etter kampen på søndag?

– Et opprykk blir ikke feiret, men vi markerer at sesongen er over og at vi har nådd målet. Neste år er vi tilbake der Brann hører hjemme.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Se kampen fra 1. runde i cupen 18.04.18. Foto/teknikk: Rune Endre Larsen. Kommentator: Sindre Helgheim.