NRK Meny
Normal

Rano (16) fra Bergen har den største Justin Bieber-bloggen i Norge

Rano Akbar (16) fra Bergen blogger om Justin Bieber døgnet rundt og har 23. plass på den norske blogglisten. I april får hun endelig møte det store idolet.

Rano Akbar

BLOGG-SUKSESS: 16 år gamle Rano Akbar fra Bergen har landets mest leste Justin Bieber-blogg.

Foto: Johannes Morland / NRK

Justin Bieber

HELTEN: Justin Bieber fylte 19 år fredag.

Foto: HENRY ROMERO / Reuters
Beliebers

«BELIEBERS»: Ungpiker fra hele landet satte Oslo på hodet da Bieber besøkte hovedstaden i fjor.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix
Justin Bieber

PÅ SCENEN I OSLO: Justin Bieber samlet flere tusen til gratiskonsert ved operaen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det kommer til å bli helt fantastisk. Jeg håper å få sagt noen ord om bloggen og fortalt ham hvor mye han betyr for meg, sier 16-åringen med stjerner i øynene.

Den unge bergenseren er en av mange tusen «beliebers», og interessen for det kanadiske tenåringsidolet er så stor at den preger hver eneste dag.

– Må følge med hele dagen

– Hver eneste dag oppdaterer jeg bloggen flere ganger, med nye bilder, hva han har gjort og hva han skal gjøre. Det forplikter å ha så mange lesere. Da må man følge med og oppdatere hele dagen, sier Rano.

– Men jeg får tid til andre ting i løpet av dagen. Det går ikke på bekostning av skole eller venner, forsikrer hun.

At interessen rundt helten er stor, er det liten tvil om. På enkelte dager har 16-åringen hatt over fem tusen treff på bloggen sin, skriver ba.no, som først omtalte saken.

Feirer heltens bursdag

1. mars er for øvrig en svært spesiell dag for Bieber-fansen. I dag fyller nemlig superstjernen 19 år. Rano skal selvsagt feire.

– Jeg og en venninne skal ut og spise middag. Så tar vi en tur på kino, og etterpå går jeg hjem for å se Justin Bieber-filmen «Never Say Never». Det blir en skikkelig Bieber-dag.

Hva betyr det å være en «belieber»?

– Da er du ekstra fan og ekstra dedikert. Da er du der for ham hele tiden og støtter ham i alt, forklarer Rano.

– Utrolig å stå så nær ham

I midten av april spiller Justin Bieber tre utsolgte konserter i Telenor Arena på Fornebu. 16-åringen har selvsagt sikret seg billett og gleder seg vanvittig. Det blir andre gang hun ser Bieber på scenen i Norge.

– Jeg så ham i Oslo i mai. Det var en helt utrolig følelse å stå bare noen meter fra ham. Samtidig gikk det ikke opp for meg før lenge etterpå. Der og da var det nesten som om jeg så på en Youtube-video, forklarer hun.

Fikk møtet avlyst i fjor

Møtet med Bieber kommer i stand etter at hun i fjor vant et møte med artisten, som ble avlyst på grunn av kaoset som oppstod i Oslo. Denne gang har plateselskapet forsikret at heltemøtet skal bli gjennomført.

Rano har allerede tenkt nøye gjennom hva hun skal ha på seg på den store dagen.

– Jeg må prøve å skille meg ut, og håper at bloggen min kan være det han husker meg for, sier hun.