Norges sprekeste 95-åring

95 år gamle Ivar Kristoffersen har gått fast opp Ulriken i nesten 100 år.

Sprek 95-åring

Først da Ivar Kristoffersen rundet 90 år, begynte han å telle turene sine. Etter fem år hadde det blitt 530 turer, men hitill i år er det bare blitt 18.

Foto: DAG HARALD KVAMMEN ANDERSEN

Vi er inne i en sprek helg for bergensere. I morgen er det 4- og 7-fjellsturen og i dag går løpet Ulriken Opp av stabelen.

Men det er få som slår bergenseren, som skal dele ut premier på toppen. 95 år gamle Ivar Kristoffersen har mer enn 5000 turer til topps - så langt.

Nye stier kan føles uvant, for en som har gått den samme stien i nesten 100 år. Det er for tiden fire sherpaer fra Nepal bygger trapp i Ulriken. Trappestien skal gå fra Steinen i Skiveien opp Skaret til Ulriken, og blir på om lag 750 meter. Målet er at den nye stien skal stå klar i 2018.

Gode gamle vaner

– Jeg er vant til å gå her. Jeg må venne meg til de der Sherpa-steinene, sier Kristoffersen i det han strener rundt de nye steintrappene.

På vei opp har han sine faste vaner og holdepunkt. Han går sin vante vei rundt steinene og drikker alltid vann fra bekken, på fast sted.

SPrek 95-åring

Ivar Kristoffersen skal dele ut premier til deltakere under løpet Ulriken Opp, lørdag ettermiddag.

Foto: DAG HARALD KVAMMEN ANDERSEN

– At jeg hører til de som har passert 5000 turer, det tror jeg, og kanskje vel så det, forteller han.

Teller turene sine

Den spreke 95-åringen har gått opp Ulriken siden har var åtte år gammel. Først da han rundet 90 år, begynte han å telle turene sine. Etter fem år hadde det blitt 530 turer, men hitill i år er det bare blitt 18.

Sprek 95-åring

Ivar Kristoffersen har gått opp Ulriken siden har var åtte år gammel.

Foto: DAG HARALD KVAMMEN ANDERSEN

– Foreløpig ligger jeg dårlig an, men jeg må forsøke å ta det igjen, sier Kristoffersen.

I år har løpet Ulriken Opp 10-års jubileum. I fjor var det omlag 700 påmeldte, men en god del etteranmeldte, ifølge arrangøren.

Den siste søndagen i mai hvert år arrangerer Bergen Turlag 4-fjellsturen og 7-fjellsturen. Første tur var i 1948, med 206 deltakere. Det har vært ny deltakerrekord hvert år de siste ti årene, ifølge arrangøren.