NRK Meny
Normal

Nordmann vurderes av Rangers

Thor-Christian Ebbesvik kan i 2008 muligens stille i fargene til det skotske topplaget i høst.

Superleague Formula
Foto: Paul Ryan

Men det blir ikke med fotballsko på beina. 24-åringen vurderes nemlig som en av førerne av Rangers bil i det nye Superleague Formula mesterskapet - en serie hvor verdens ledende fotballklubber er deltagere.

Hilste på sjefene i Skottland

I forrige uke var Thor-Christian i Glasgow for å hilse på direktører og sjefer i den skotske storklubben og i nysatsningen Superleague.

- Det var viktig med tanke på at det er mitt team som skal drifte Rangers sin bil og at jeg kunne vise hvem jeg var hvis jeg eventuelt skal jobbe for dem, sier Ebbesvik til nrkhordaland.no.

I år kjører han i den spanske Formel 3-serien, men han ser ikke bort i fra at han også kan kjøre i Superleague når den sesongen starter opp i august. Bilene er utstyrt med en 750 HK V-12 motor og skal være raskere enn GP2 bilene og dermed hakket under Formel 1.

- Det er selvsagt en god inngangsbillett at det er mitt team som skal drifte bilen siden de kjenner meg og vet hva jeg må gjøre. De prøver å få meg til å bli testsjåfør så får vi se. Det er i alle fall en ny mulighet og det blir spennende måneder for meg, sier 24-åringen som satser hardt på å bli første nordmann i Formel 1. .

Konser på Formel 3

Men før han bruker for mye krefter på å tenke på Superleague, vil ha konsentrere seg fullt og helt om Formel 3. Neste løp er i slutten av juni på den berømte Spa-banen i Belgia.

Om det skulle bli Superleague i august, får han trolig stifte nærmere bekjentskap med lagets fotballspillere.

- Rangers fotballklubb er grunnlagt på suksess, og vi håper alle at vår bil vil stille i «Pole Position» i det første løpet på Donington Park. Vi var det første laget i UK som gjorde avtale med Superleague Formula, og alle spillerne vil følge nøye med på bilens framgang gjennom sesongen, sier Rangers kaptein (på fotballbanen) Barry Ferguson om den nye ligaen.

Møter Milan og Dortmund

Glasgow Rangers vil være en av 20 ledende klubber på startstreken når sesongen starter på Donington Park 30/31 august. Deres rivaler vil bl.a. være AC Milan, PSV Eindhoven, FC Porto, Olympiakos, Borussia Dortmund, FC Basel, RSC Anderlecht, Sevilla, Galatasaray og Brasilianske Flamengo og Corinthians.

Forhandlinger med de siste lagene pågår nå, og det er stor mulighet for at også et ledende Premier League lag vil delta.

Rangers Thor-Christian Ebbesvik

NESTE STOPP? Ebbesvik (t.h) kan bli fører for Glasgow Rangers.

Foto: Paul Ryan

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.