Nok en fange stakk av fra Bergens-politiet

To fanger har rømt fra politipatruljer i Bergen på like mange dager. – Vi må være skjerpet, sier operasjonslederen.

En rekke politipatruljer rykket ut til Nygårdsparken i Bergen ved 15-tiden i dag etter at en fange hadde stukket av fra politiet ved Bergen legevakt.

Mannen, som sitter varetektsfengslet, ble iført håndjern fulgt fra arresten til legevakten av en politipatrulje.

– Han skulle fremstilles for legevakten, og så sitt snitt til å stikke av, sier politiets operasjonsleder Terje Erichsen.

Mannen løp i retning Nygårdsparken, der politiet etter hvert fikk fatt i ham.

– Vi må være skjerpet

Det er andre gang på to dager at en fange stikker av fra politiet i Bergen sentrum. I går rømte en 30 år gammel mann etter at han hadde fått en kjennelse om varetektsfengsling på Bergen tinghus.

– Han er nok fremdeles på frifot, sier Erichsen.

30-åringen karakteriseres ikke som farlig, og politiet avsluttet raskt det aktive søket etter mannen. Erichsen medgir at politiet må ta en kikk på rutinene sine etter at to fanger har stukket av fra politipatruljer på like mange dager.

– Det er ikke ofte slike ting skjer, men det er klart at vi må se litt på dette. Vi må være skjerpet, sier Erichsen.

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.