NRK Meny
Normal

Nødverge eller drap blir hovedtema i Minde-saken

Halvannet år etter at en 38 år gammel litauisk mann ble funnet død i en hage på Minde i Bergen, starter rettssaken mot tre tiltalte i Bergen tingrett mandag.

Død mann Minde

RETTSSAK: Halvannet år etter at en 38 år gammel litauisk mann ble funnet død i en hage på Minde i Bergen, starter rettssaken mot tre tiltalte i Bergen tingrett mandag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den drepte hadde flere stikkskader på kroppen da han ble funnet ute i hagen 7 november 2013. Han var ifølge politiet utsatt for massiv vold. Inne i huset ble en blodig madrass funnet.

Flere av beboerne i huset var overstadig beruset da politiet ankom åstedet. En av dem, en nå 42 år gammel estisk statsborger, ble pågrepet ganske raskt. Senere ble ytterligere to menn pågrepet og siktet for medvirkning til drap.

Hevdet han handlet i nødverge

Da tiltalen ble tatt ut i januar, valgte Riksadvokaten ifølge Bergens Tidende å tiltale de to andre etter en langt mildere paragraf enn for medvirkning til forsettlig drap. De ble tiltalt
for å ha unnlatt å avverge en forbrytelse. Den hovedtiltalte 42-åringen har hevdet at han handlet i nødverge.

Mannens forsvarer, Ole-Petter Grythe Hoff, ønsker ikke å utdype dette overfor NTB.

– Jeg vil ikke kommentere hvordan han ser på saken før han har forklart seg i retten. Men jeg registrerer at statsadvokaten innstilte på at alle tre skulle tiltales for drap eller medvirkning. Da kan statsadvokaten komme til å måtte prosedere mot sin egen vurdering, sier Hoff til NTB.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.