NRK Meny
Normal

Nick Cave til Bergen og Oslo i juni

Høyt elsket mørkemann fra Australia gjør sin første konsert i Bergen siden 1999.

Nick Cave (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

TIL NORGE IGJEN: Nick Cave and the Bad Seeds spiller både på Bergenfest og Norwegian Wood.

Dobbelbookingen av den australske stjernen er et nytt eksempel på samarbeidet mellom festivalene Bergenfest og Norwegian Wood. Nick Cave and the Bad Seeds spiller på Bergenhus festning torsdag 13. juni og i Oslo dagen etter.

– Solgte ut tre konserter

Mens den australske stjernen har vært regelmessig i Oslo, så sent som i fjor (da med bandet Grinderman), er det snart 14 år siden 55-åringen satte sine bein på bergensk jord.

– I 1999 opptrådte han solo og det måtte hele tre konserter i Grieghallen til for å stagge publikums etterspørsel etter billetter. Fremdeles er hver og én av disse tre konsertene å regne blant de desiderte høydepunkter i festivalens historie, sier Frank Nes i Bergenfest og Bergen LIve.

Mørk og intens rock

Frank Nes, Bergenfest, Bergen Live

STOLT: Festivalsjef Frank Nes varsler tidenes beste Bergenfest.

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Bandet slipper i februar sitt femtende album, «Push The Sky Away».

Cave og bandet er kjent for å lage mørk og intens rock, hvor tekstene dreier seg om kjærlighet, død og elendighet.

Mest kjent er albumet «Murder Ballads» fra 1996 og hiten «Where The Wild Roses Grow» (med Kylie Minogue) fra samme plate.

– Perfekt booking for Bergenfest

Frank Nes legger ikke skjul på at han er stolt over å kunne føye Nick Caves navn opp på festivalplakaten, som også inneholder navn som Mark Knopfler , Band Of Horses, Real Ones og Charles Bradley.

- Bergenfest har i 20 år vært en del av norsk festivalflora. Etter at vi i 2012 valgte å starte på nytt fra å en rendyrket klubbfestival til å bli en fullblods utendørs sommerfestival har vi hatt ambisjoner om å ta Bergenfest videre til nye høyder. Nick Cave & The Bad Seeds er i så måte en perfekt booking, sier Nes, som varsler flere artistslipp frem mot nyttår.

Tre av fire headlinere klare i Oslo

Nick Cave blir etter alle solemerker headliner på første dag av Norwegian Wood. Band Of Horses spiller fredag 14. juni, mens Rod Stewart avslutter festivalen søndag 16. juni.

Det er også klart at Bandwagon-vinner The BonBons fra Tromsø skal spille på Gramo Underwood-scenen.