NRK Meny
Normal

NHH-professor: – Det er prinsipielt galt med supportere i styret

– Det er som om kundene til Hydro plutselig skulle sitte i styret til Hydro – det passer liksom ikke.

Kjell Tennfjord

GIKK AV: Her har Kjell Tennfjord nettopp satt seg ned etter å ha kunngjort sin avgang som styreleder i Brann. Sunnmøringens regjeringstid varte i en drøy time.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Tor W. Andreassen

STØTTER TENNFJORDS ØNSKE OM KOMPETANSE: Tor Wallin Andreassen, NHH-professor i strategi og ledelse.

Foto: BI

Tor Wallin Andreassen, NHH-professor i strategi og ledelse – og bergenser med en forkjærlighet for Brann – har fulgt dramaet rundt klubbens årsmøte med interesse.

– Det er to ting som slår meg: Det er sterke emosjoner, og det er kaos. En hvilken som helst virksomhet skal jo være veldig lykkelig for å ha en slik pasjon rundt seg, og jeg tror mange misunner Brann det. Men kaoset vil nok de fleste takke nei til.

Årsmøtet endte med at det innvalgte styret, med Kjell Tennfjord i spissen, gikk av like etter at det ble valgt. Årsaken Tennfjord oppga, var at medlemmene valgte inn supporterrepresentanten Åshild Samnøy på bekostning av Nina Sandnes, som Tennfjord ønsket med for hennes juridiske kompetanse.

LES OGSÅ: Tennfjord: – Jeg er oppriktig lei meg

– Galt at supporterne er ekstra representert

Mens supporterleder Roger Lillebøe-Hansen og Brann-medlem og bystyrepolitiker Morten Myksvoll mener Tennfjord og co. viser mangel på respekt for klubbdemokratiet, er NHH-professoren svært skeptisk til at supportere bør han en plass i et fotballklubbstyre i det hele tatt.

LES MER: – Dette topper nedrykket

– Det er problematisk. I mitt hode er supporterne en av mange interessenter rundt sportsklubben, og ikke nødvendigvis en som skal ha et spesielt fortrinn i muligheten til påvirkningen av styringen av klubben. Det vil være som om kundene til Hydro plutselig skulle sitte i styret til Hydro – det passer liksom ikke.

– Det positive er at de ønsker å engasjere seg, og gjøre noe godt, men jeg tror det er prinsipielt galt at den gruppen er ekstra representert i styret. De har sterke emosjoner, men spørsmålet er hva de har å tilføre når det gjelder profesjonelt lederskap av et middels stort foretak med nesten hundre millioner i omsetning, sier Andreassen.

– Tennfjords avgang sier litt om følelsene i dette

– Hva tenker du om at en styreleder går av fordi han ikke får inn de han vil i styret?

– Det viser jo igjen at det er sterke følelser involvert, når et benkeforslag kan gjøre at en styreleder nesten i affekt sier opp sin stilling. Det sier litt om følelsene i det hele, og at man begynner å miste rasjonaliteten som bør være i slike fora.

– Hva sier det om profesjonaliteten i Brann?

– På en skala fra én til ti, så skulle jeg ønske den var nærmere ti-tallet enn ett-tallet. Men jeg tror det siste er riktig.

– Nærmere ett-tallet?

– Ja.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik