Normal

NFF krever svar om rasisme-episode

Stephane Badji vil helst ikke snakke mer om de rasistiske tilropene han skal ha blitt utsatt for i cupkampen mot Varegg. Men nå har NFF bedt klubbene om å redegjøre for hendelsen.

Stephane Badji

VIL FOKUSERE PÅ KAMPEN: Stephane Badji ba Brann om å ikke forfølge rasisme-episoden fra cupkampen mot Varegg torsdag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Stephane Badji var tydelig opprørt og måtte holdes igjen av lagkamerat Daniel Mojsov da to tilskuere skal ha kommet med sjikanerende rop av rasistisk art på Stemmemyren torsdag kveld.

Gorm Natlandsmyr

SNAKKET FOR BADJI: Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr var eneste som uttalte seg om rasismesaken fredag.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Brann slo til slutt tredjedivisjonslaget Varegg med 3-2, men senegaleseren var bare lei seg og opprørt etterpå.

– Vi så tydelig at Stephane var lei seg, og vi lot ham være i fred og hvile seg til i dag. Nå har vi hatt et møte med ham, hvor han formidlet at han er rolig og ønsker ro til å forberede seg til kampen mot Rosenborg søndag, sier Branns mediesjef Gorm Natlandsmyr til NRK.

NFF-initiativ etter medieomtale

Klubben vil heller ikke forfølge saken, etter ønske fra spilleren selv.

Fredag formiddag fikk Brann og Varegg likevel en henvendelse fra Norges Fotballforbund (NFF), hvor begge lagene blir bedt om å redegjøre for hva som skjedde.

– NFF har lest om saken i media og vil høre klubbenes versjoner av hendelsen. Brann vil selvsagt etterkomme dette. Vi vil gå gjennom det hele på nytt og Badji må nok forklare seg mer i detalj enn han hittil har gjort. Så vil vi sende en skriftlig redegjørelse til NFF, sier Natlandsmyr.

Ba Brann la saken ligge

– Alle som jobber med idrett ønsker å bli kvitt denne type hendelser. Men når spilleren ber oss la det ligge, gjør vi det. Så får heller arrangøren vurdere om de vil ta tak i det, sier Natlandsmyr.

Episoden skjedde da Badji ble byttet ut midtveis i andre omgang av gårsdagens cupkamp. Midtbanespilleren hadde da like før reagert svært sterkt på et gult kort.

LES OGSÅ: Denne Varegg-kampen snakker Brann-fansen fortsatt om 32 år etter