Normal

Nestlederen gir seg i Brann-styret

– Det er åpenbart at klubben trenger nye koster, sier nestleder Mette Nora Sætre. Også tidligere Brann-kaptein Cato Guntveit har gitt beskjed om at han ikke tar gjenvalg til styret i 1. divisjonsklubben.

Mette Nora Sætre

STILLER PLASSEN TIL DISPOSISJON: Mette Nora Sætre er inne i sitt femte år i Brann-styret og fungerte i fjor høst som styreleder. Her på pressekonferanse med daglig leder Roald Bruun-Hanssen (t.h.)

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Sætre er inne i sitt femte år i Brann-styret og fungerte i fjor høst og i vinter som styreleder i perioden mellom Lars Moldestad og Rolf Barmen. Hun har med det også vært Branns første kvinnelige ansikt utad.

Men i februar er det slutt.

Cato Guntveit og Jan Gunnar Solli

GIR SEG OGSÅ: Cato Guntveit har over 200 kamper for Brann og utgjør sammen med Rolf Barmen den fotballfaglige delen av styret. Her avbildet med Jan Gunnar Solli (nr. 9).

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Svært tidkrevende verv

– Jeg tenkte meg grundig om i sommer og landet på at jeg ikke ønsker å ta gjenvalg. Det er et svært tidkrevende verv, sier Sætre til NRK.no.

Brann er inne i en beinhard evalueringsprosess etter at klubben i forrige uke rykket ned til 1. divisjon etter tap for Mjøndalen i kvalifiseringen. Trener Rikard Norling, daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styrelder Rolf Barmen har alle vært utsatt for kritikk, men hittil har nedrykket ikke fått noen konsekvenser for noen av dem.

Sætre sier hennes beslutning ikke har noe med denne prosessen å gjøre.

– Dette bestemte jeg meg for før det var klart hvilken divisjon vi skulle spille i neste år. Når vi nå ser hvilken situasjon klubben er i, synes det enda mer riktig å stille plassen til disposisjon. For det er åpenbart at klubben trenger nye koster, sier Sætre

Mette Nora Sætre la ikke skjul på at hun selv ønsket å fortsette som styreleder da Rolf Barmen ble valgt i januar i år. Hun uttrykte da også skepsis mot at klubben skulle ha en styreleder som er far til en av spillerne på a-laget.

LES OGSÅ: Vil bidra til en prestasjonskultur i Brann

Blir sittende til årsmøtet i februar

Også Cato Guntveit har gitt valgkomitéen beskjed om hans tid i styret er over allerede etter to år, skriver bt.no. Overfor NRK sier 39-åringen at han tok beslutningen i september.

– Jeg har ikke kapasitet til å gjøre styrejobben slik jeg ønsker. Jeg har jobb og familie som jeg prioriterer høyest, sier Guntveit.

– Hvilke reaksjoner har du fått?

– Noen av spillerne har gitt uttrykk for at de er lei for at en av «dem» går ut av styret. Men ikke noe mer enn det, sier han.

Både Sætre og Guntveit blir sittende i Brann-styret frem til neste årsmøte, som etter planen skal avholdes i slutten av februar.

MER OM BRANN: – Bruun-Hanssen er ikke fredet | Bruun-Hanssen: – Jeg vil fortsette