NRK Meny
Normal

Nest-Sotra sparker treneren

Danske Michael Schjønberg ble hentet til Nest-Sotra for å løfte laget opp i toppen av 1. divisjon. Etter fire poeng på syv kamper har klubben nå løst treneren fra kontrakten.

Michael Schjønberg

KORT KARRIERE: Michael Schjønberg er ferdig på Ågotnes etter skuffende resultater i sesongåpningen.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport.no

– Det er sportslige årsaker som ligger til grunn for endringen. Nest-Sotra har tapt mye og tatt lite poeng i sesongstarten. Vi har fått for lite ut av spillere og trenere, sier styreleder Ole Kårtveit til klubbens egen hjemmeside, nestsotra.no.

Assistenttrenerne Ruben Hetlevik og Steffen Landro overtar i fellesskap ansvaret som hovedtrenere og leder klubben i onsdagens hjemmekamp mot Bærum.

Har skuffet stort

Mange medier, blant andre NRK Hordaland , tippet Sotra-klubben høyt opp på tabellen foran sesongen. Mye av det skyldtes ervervelsen av den tidligere danske landslagsspilleren Schjønberg, som har trenerbakgrunn fra dansk, tysk og norsk fotball, samt vært sportslig leder for tyske Kaiserslautern.

Styret i Nest-Sotra informerte Schjønberg om sin beslutning tirsdag. Det uttalte målet for klubben er nå å beholde plassen i 1. divisjon. Laget ligger i øyeblikket på 14. plass, som gir direkte nedrykk ved sesongslutt. Den eneste seieren hittil har vært 1-0 over Fredrikstad hjemme på Ågotnes 3. mai.

Leter ikke etter ny hovedtrener

Til NRK sier styreleder Kårtveit at Hetlevik og Landro kommer til å styre Nest-skuten ut sesongen.

– De er unge, sultne og utfyller hverandre bra. Vi kjører sesongen ut med dem som et team og vi har håp og et klart mål om å holde oss i divisjonen.

– Hvor mye har spillerne hatt å si for avgjørelsen om å sparke Schjønberg?

– De har hatt litt å si, spillerne er en del av dette og er selvfølgelig tatt med i spørsmålet. Men det er først og fremst et styrevedtak, svarer Kårtveit.

Møter Brann 16. mai

Til Bergens Tidende sier Michael Schjønberg at han er skuffet over beskjeden fra styret.

– Hvis du ser på lagene vi har møtt, er det stort sett lag fra topp fem. Vi er ikke blitt rundspilt en eneste kamp, men slik er fotballen. Vinner man ikke kamper, er man utsatt som trener, sier Schjønberg

Fylkets to andre lag i divisjonen, Brann og Åsane, ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i serien. 16. mai spiller Nest-Sotra borte mot Brann på Brann Stadion.

Siste video

Se 30 timers sending oppsummert på 63 sekunder.
Programleiar: Jan Børge Leirvik