Normal

Brødre nekter for drap

De to som er siktet for å ha drept Trond Kristian Johannessen nekter å ha befatning med saken. Torsdag blir de fremstilt for varetektsfengsling.

Video Pressekonferanse om knivdrapet i Bergen

- To personer på 35 og 29 år ble pågrepet sent mandag kveld, i en av Bergens nabokommuner. De er begge kjent av politiet fra før, og er blant annet dømt for voldskriminalitet. Vi vet at avdøde og de to pågrepne var bekjente, sa politioverbetjent Rigmor Isehaug under politiets pressekonferanse på politihuset i Bergen tirsdag.

LES: Brødre pågrepet for drap

Fredag ettermiddag bekrefter Isehaug at de to pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: - Politiet jakter navngitt mann | - Flere personer vi vil snakke med | Drapstedet sirkles inn

– Taktiske og tekniske bevis

I tillegg til etterforskningsleder Isehaug, deltok også påtaleansvarlig i saken, politiinspektør Svein Erik Krogvold, og fungerende politistasjonssjef Alf Korsan på pressekonferansen, som startet klokken 11.00.

– De to som ble pågrepet i går kveld har status som siktet i saken, men nekter å ha noe som helst befatning med drapet, sier Rigmor Isehaug.

Trond Kristian Johannessen

På denne bussholdeplassen segnet Trond Kristian Johannessen om på fredag ettermiddag.

Foto: NRK/politiet

- Formelt sett er de to siktet etter straffelovens paragraf 233, for å ha forvoldt en annens død. Hvor på skalaen man til slutt vil ende (uaktsomt, forsettlig eller overlagt drap, journ.anm.), hvis dette blir bekreftet under etterforskningen, gjenstår å se, sa politiinspektør Krogvold.

Politiet vil ikke gå mer i detalj rundt siktelsen, men sier at både tekniske og taktiske bevis gjør at disse to er tatt inn.

De to ble avhørt i natt, like etter pågripelsen. Ifølge Krogvold vil de to bli begjært varetektsfengslet onsdag eller torsdag.

Fortsetter avhør

– Det viktigste nå er at vi må ta grundigere avhør av de to, sier Svein Erik Krogvold.

En rekke vitner skal også avhøres. Hittil har rundt 20 personer forklart seg om saken.

Politiet har ikke lokalisert selve drapsstedet og drapsvåpenet er heller ikke funnet.

– Åstedet kan være både innendørs og utendørs, sier Isehaug.

Politiet holder fremdeles alle muligheter åpen i saken og utelukker ikke flere pågripelser.

De to pågrepne har fått henholdsvis advokat Einar Råen og advokat Steinar Yndestad som forsvarere.

- Jeg har i dag ingen ytterligere kommentarer i saken utover at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier Einar Råen til NRK.no.