NRK Meny
Normal

Nekter å si hvor han tok kjempefisken

Jan Hinriksson trodde knapt sine egne øyne da han dro dette svære dyret opp av isen søndag. Nå tviholder han på hemmeligheten.

Jan Hinriksson med stor lange

FYLLER FRYSEREN: Fisking i Valdres er byttet ut med isfiske i Nordhordland for Jan Hinriksson. Her viser han stolt og litt sjokkert frem søndagens fangst.

Foto: Lars-Ivar Dale / Hooked.no

– Det kom et jubelbrøl som nok ble hørt litt omkring da jeg fikk dratt den opp. Denne historien kommer jeg til å fortelle i lang tid fremover, sier den glade isfiskeren fra Radøy.

Ikke så rart, kanskje. Dyret målte hele 159 centimeter og veide 24,1 kilo!

Jan Hinriksson med kjempelange

LANG SOM EN MANN: 159 cm lange og litt høyere overmann, fotografert på «en fjord i Nordhordland».

Foto: Lars-Ivar Dale / Hooked.no

– En brukbar fisk. Det var jo artig, kommer det rolig fra Hinriksson, som opprinnelig er fra Valdres.

– Fisken ble tatt i «en fjord i Nordhordland», har du sagt. Kan du være litt mer konkret?

– Nei, det holder, humrer storfiskeren.

– Vi som er interessert i isfiske i saltvann, vet hvor isen pleier å fryse. Det er ikke så mange plasser å velge mellom. Men noe mer vil jeg ikke si, sier Hinriksson.

Fikk revansj

– Det var spesielt moro fordi jeg mistet en svær en på tirsdag og hadde lyst på revansj. Jeg vet ikke om dette var den samme. Kanskje var det bestemoren, humrer han.

Men ruggen var lite lysten på å komme opp av fjorden, og det ble en hard kamp mellom mann og fisk, forteller fiskernettstedet Hooked.no, som var først med den vanvittige fiskehistorien.

– I starten var det nok den som bestemte. Vi holdt på i ti-tolv minutter før den begynte å komme lenger opp i vannlaget. Jeg skjønte nok at den var stor, men ikke hvor stor, forteller Hinriksson.

Langen liker seg på dypet, og det er svært uvanlig at så store eksemplarer av arten beveger seg opp mot vannoverflaten. De aller største kan bli over to meter lange og veie rundt 45 kilo.

– Hva skulle til for å få en slik rugg på kroken?

– En liten halebit av en makrell. Jeg hadde flere kroker på snøret, og den tok det øverste, som hadde den minste biten. Det var ikke store munnfullen.

Havner på pannen i kveld

Mandag kveld skal fisken deles opp. Det meste havner i fryseboksen, men fiskens overmann utelukker ikke at noe havner på stekepannen allerede i kveld.

– Her har vi mat en god stund. Men vi spiser mye fisk, så det passer veldig bra, sier Hinriksson.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik