NRK Meny
Normal

Røssland fikk e-poster om omstridt rapport

Finansbyråd Liv Røssland fikk flere eposter om Frps hemmelige bybanerapport, men nekter fremdeles for at hun visste om den.

Liv Røssland

PRESSET: Finansbyråd Liv Røssland i Bergen, hevder hun ikke har visst om rapporten som har skapt misnøye innad i byrådet de siste ukene.

Foto: NRK

Det skriver Bergens Tidende idag.

Bak ryggen på sine samarbeidspartiet Kristelig Folkeparti og Høyre bestilte Fremskrittspartiet en egen rapport om trasévalg gjennom Bergen sentrum.

Det nye alternativet for Bybanen førte til bruduljer innad i byrådet, og var en av årsakene til at Frps kulturbyråd, Gunnar Bakke, måtte forlate posten natt til mandag.

Fikk eposter, og svarte

Bakke innrømmet at han kjente til partiets egenbestilte bybanerapport. Det gjorde derimot ikke Liv Røssland, finansbyråden fra Frp. Hun har nektet kjennskap til rapporten.

LES OGSÅ:

Bergens Tidende har fått tilgang til eposter som beviser at Røssland hadde mottatt informasjon om rapporten. Hun skal også, ifølge avisen, ha blitt spurt om råd om hvordan rapporten skulle brukes og presenteres for folket. Dette skal hun også ha sendt svar om.

– Syns ikke det er klanderverdig

Ragnhild Stolt-Nielsen

FORSVARER RØSSLAND: Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen syns ikke BTs informasjon gir grunn til å kritisere finansbyråder.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Røssland innrømmer at hun har fått eposten, men mener likevel at hun ikke kjente til rapporten partiet hadde bestilt fra Multiconsult.

– Det sto noe om Multiconsult og noe om en pressekonferanse. Den e-posten gikk rett på delete. Jeg fant den igjen i slette elementer, sier finansbyråden til Bergens Tidende.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen sier hun har stor tillit til Røssland, og at hun tror henne når hun sier hun ikkje visste om rapporten.

– Jeg synes ikke det er klanderverdig at hun i løpet av en halv måned, eller hvor lang tid der er, ikke husker hvilke e-poster hun har fått og hvilke hun har besvart, sier Stolt-Nielsen til BT.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik