NRK Meny
Normal

Brann-fansen nekter å ta selvkritikk

FK Haugesund mener gjerdet foran Brann-fansen kollapset fordi de ikke satt på stolene sine.

Bataljonen kritiserer Haugesund stadion
Foto: Jan Kåre Ness

- Det er jo bare tull. Det er for å slippe unna det ansvaret de har som arrangør, sier leder i Bataljonen, Frode Hellebø. Han er ikke nådig mot arrangørklubben FK Haugesund etter at fire supportere ble skadet da gjerdet foran fansen kollapset.

I flere medier har FK Haugesund uttalt at Brann-fansen måtte ta sin del av skylden for hendelsen. Argumentene var at de sto oppreist under kampen, til tross for at bortetribunen er en sittetribune for 250 personer.

LES OGSÅ: Skal evaluere gjerdekollapsen

Mandag sendte Bataljonen ut en pressemelding der de fastholder sitt syn på at hendelsen ene og alene er FK Haugesunds ansvar. På gjestetribunen var det 500 Brann-supportere, hvorav halvparten hadde billetter til sitteplassene.

- De hadde satt opp et provisorisk stillas til 250 i tillegg til sittetribunen. Og de billettene var markert med både stå og sitteplass. Det var en skjønn blanding av alt der. I tillegg er det vanskelig å se noe på den kampen, og derfor står folk i utgangspunktet. Det gjør vi på alle kampene vi reiser på i hele Norge uten at det er noe problem, utdyper supporterlederen.

- FKH taler med to tunger

I tillegg kritiserer Bataljonen FK Haugsund for å tale med to tunger. Før kampen skal sikkerhetsansvarlige på stadion ha sagt til nestleder Morten Talhaug i Bataljonen, at Brann-fansen måtte regne med å måtte stå på grunn av plassmangel.

«Samtidig går de som kjent ut og ber oss ta selvkritikk for at vi sto gjennom kampen», skriver fanklubben i pressemeldingen.

- Nå må FK Haugesund erkjenne at de har et for dårlig opplegg. At NFF har godkjent det er for meg helt uforståelig. Hele tribunen er farlig. Fotballforbundet bør pålegge FK Haugesund å få sikkerheten opp på den standarden den skal være i eliteserien, mener Hellebø.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2