NRK Meny
Normal

Nathan-rettssaken utsatt til februar

Familien har saksøkt staten for at sjuåringen fra Arna ikke skal bli utvist til Etiopia. Nå utsettes rettssaken i påvente av to viktige avgjørelser i Høyesterett.

Nathan Eshete

UTVIST BERGENSER: Nathan Eshete (7) er født og oppvokst i Norge, men skal sendes til Etiopia sammen med foreldrene.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

– Høyesterett skal i plenum 19. november behandle prinsipielt viktige temaer som alle er aktuelle i Nathans sak. Derfor ønsker vi å avvente Høyesteretts avgjørelse før vi går i retten, sier familiens advokat, Arild Humlen, til bt.no.

LES OGSÅ: Trude Drevland vil støtte Nathan i retten | Bergenspolitikerne ber for Nathan

Blir utvist med foreldrene

Sjuåringens familie har saksøkt Staten ved Utlendingsnemnda i et håp om å få bli værende i Norge. Nathans foreldre kom til Norge fra Etiopia før Nathan født. De har fått avslag på sin søknad om asyl i Norge, noe som betyr at også åtteåringen – som er født og oppvokst i Bergen – må ut av landet.

Rettssaken skulle etter planen starte kommende tirsdag, men nå er det klart at familiens sak blir utsatt til februar, i påvente av Høyesteretts avgjørelse i to sivile søksmål mot staten. Sakene skal føres for retten som en plenumssak, som betyr at alle Høyesteretts 19 dommere møter for å avgjøre saken.

LES OGSÅ: – Endelig kan vi drømme igjen | Over 400 etiopiarar saksøker staten

– Kan snu opp ned på saken

Advokat Humlen sier til bt.no at resultatet av de to plenumssakene kan snu opp ned på hele Nathans sak, dersom konklusjonen blir at forvaltningen ikke kan avgjøre saker ut fra et så fritt skjønn som i dag.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.