Nabolag rystet av nok en drapssak

For fire år siden opplevde Follese et tragisk familiedrap. Nå har det skjedd igjen. – Du får sjokk og tror det ikke, sier nabo.

Askøydrapet

KJØRES VEKK: I kveld ble den drepte kvinnen (39) kjørt vekk fra åstedet. Hennes seks barn blir nå ivaretatt av et kriseteam fra Askøy kommune.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Du tror det ikke, selv om du ser politibilene og ambulansene som kommer. Det er uventet og bare så vilt at det skjer på dørstokken din, sier nabo Bernt Johan Steffensen til NRK.

Naboer som NRK har snakket med i ettermiddag, kan ikke tro at det har skjedd nok et drap i området.

Onsdag ble en 39 år gammel seksbarnsmor funnet død på Follese på Askøy utenfor Bergen.

– Ikke hørt noe bråk

– Jeg synes dette er ganske tragisk. Det er ikke mer enn noen få år siden det var et drap rett ved siden av her, noen hundre meter unna. Det er spesielt å se slike ting, sier nabo Ove Karlsen på Follese.

– Jeg har truffet på dem, og har litt kjennskap til dem. Hun virket grei, men mannen har jeg ikke sett så mye til. Jeg har ikke hørt noe bråk, sier Karlsen til NRK.

Ove Karlsen

TRAGISK: – Jeg synes dette er ganske tragisk. Det er ikke mer enn noen få år siden det var et drap rett ved siden av her, noen hundre meter unna, sier nabo Ove Karlsen på Follese.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

I 2010 ble en 61 år gammel kvinne knivstukket av sin 36 år gamle sønn. Drapet skjedde i samme nabolag hvor en kvinne i dag ble funnet drept, melder Askøyværingen.

Knivdrept

Ifølge VG ble også seksbarnsmoren drept med kniv. NRK har vært i kontakt med Askøy-lensmann Helge Stave i kveld. Han vil verken kommentere funn av kniv eller siktedes tidligere rulleblad.

I Norge ble det begått 27 drap i 2014. Året før skjedde det 42 drap, som var det verste drapsåret det siste tiåret hvis man ser bort fra 22. juli 2011.

LES OGSÅ: Tiltalt for drap på eiga mor

Ikke hørt noe bråk

Både siktede og avdøde på Follese på Askøy er norske statsborgere med somalisk opprinnelse. De har seks barn i alderen ett til 18 år. Barna ivaretas av barnevernet, opplyser politiet.

Familien skal ha bodd på stedet i ti år.

LES OGSÅ: Seksbarnsmor drept – ektemannen siktet

– En omgjengelig dame

Naboer forteller at den avdøde var en omgjengelig og hyggelig dame.

– Hun var en veldig hyggelig og skjønn dame, og maken til veloppdragne barn skal man lete lenge etter, sier Monica Rong, en av de nærmeste naboene til den drepte kvinnen.

Barna hennes har lekt mye med barna i familien, forteller hun til BT.

Ordfører Siv Høgtun forteller at Askøy kommune nå har fullt fokus på å ivareta de seks barna, og at de nå får være sammen i sorgen.

Dømt for vold

Den drapssiktede 41-åringen fikk i 2010 et forelegg på 10.000 kroner for legemsfornærmelse. Mannen, som er drosjesjåfør, skal ha erkjent å ha kjørt en bil mens en kvinne var bøyd gjennom vinduet.

Hendelsen fant sted i Bergen sommeren 2010. Ifølge forelegget ble kvinnen dratt etter bilen før hun falt. Hun ble ikke skadet i hendelsen, ifølge Bergens Tidende.

41-åringen skal ha blitt idømt besøksforbud, men skal ha flyttet tilbake etter en tid.

LES OGSÅ: – Viktig at de seks barna får være sammen