NRK Meny
Normal

Nabo: – Veldig ekkelt, jeg er helt skjelven

Naboene i området rundt huset hvor én person ble drept med kniv natt til mandag er sjokkerte, men sier at de føler seg trygge på Brattholmen.

Åstedet på Sotra

SPERRET: Politiet har sperret av området rundt åstedet på Sotra.

Foto: Runa Victoria Engen/NRK

Politi ved åstedet på Sotra

UNDERSØKER: Politiet har natt til mandag og mandag formiddag drevet åstedsundersøkelser.

Foto: Espen Hatlestad/NRK

– Jeg fikk litt sjokk. Jeg vet ikke. Det var ekkelt, selvfølgelig. Jeg klarer ikke å kommentere det en gang. Jeg er helt skjelven.

Det sier en kvinne som bor i nærheten av åstedet til NRK.no. Natt til mandag ble en mann i 30-årene drept med kniv etter at et slagsmål eskalerte. Den andre involverte, også han i 30-årene, ligger lettere skadet på Haukeland.

– Jeg er egentlig ikke veldig bekymret for at det skal skje flere steder her, men at det har skjedd nå er jo ekkelt. Men jeg føler meg trygg her, fortsetter naboen.

Naboer forsøkte å hjelpe

– Det var et voldsomt bråk, men hørtes bare ut som fyllekrangel til å begynne med. Jeg skjønte ikke med en gang alvoret, forteller en annen nabo, som kom ned til huset da politiet kom til.

En mann lå på bakken foran kjellerleiligheten, mens flere naboer forsøkte å hjelpe ham. Ambulanse og politi var raskt på stedet ifølge naboen.

– Jeg tror ikke han var ved bevissthet lenger da politiet kom. Hele greien var forferdelig nifst, han var blodig på overkroppen, sier naboen.

Hun kjenner ikke mannen som bor ved adressen, og sier han ikke har bodd der så lenge.

– Hørte om drapet da journalistene ringte

Også en annen beboer sier at hele saken er uvirkelig, men at hun ikke føler seg utrygg.

– Merket du noe til det i natt?

– Nei. Ingenting. Vi la oss ganske tidlig, og har ikke hørt noen ting. Jeg fikk vite det da en journalist ringte oss i morges. Da så jeg ut vinduet, og så at det var politi og folk i hagen. Jeg begynte jo å lure på hva som hadde skjedd. Jeg så jo disse sperringene rundt huset. Jeg vet hvem de som bor oppe er, men jeg vet ikke hvem de under er.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Knivdrap på Sotra

RYKKET UT: Store politistyrker rykket ut natt til mandag etter meldinger om slagsmålet som endte med drap.

Foto: Remi Boe Presttun

– Vet du hvilket miljø de tilhører?

– Jeg har ikke peiling, men jeg kan tenke meg til det. De som har vært der har vært veldig godt trent, for å si det sånn.

– Blir du redd når sånt skjer?

– Nei, det blir jeg ikke. Men det er nok sikkert personlig.

Rektor ved barneskole: – Veldig dramatisk

Like ved åstedet ligger Brattholmen barneskole.

Rektor Arne Bjorøy informerte mandag morgen lærerne for å gjøre dem oppmerksomme på at det ville komme spørsmål fra barna.

Han syns det er dramatisk at knivdrapet skjedde så nær skolen.

– Det tar en stund før vi klarer å ta det inn over oss, egentlig. Så vidt vi vet er det ikke noen som er direkte berørt, men det skjer jo i et nabomiljø som er veldig tett. Så det er veldig dramatisk.