Nå starter filmfesten i Bergen

Prominente gjester på den røde løperen når Bergen internasjonale filmfestival åpner i kveld.

BIFF 2014 åpnet i Bergen.

Foto: Christine Kongsvik | Redigering: Sigurd Hamre

Bent Hamer

REGISSØR: Bent Hamer har regissert «1001 gram».

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Årets BIFF-program består av 150 filmer og 500 visninger. Blant dem er et trettitalls filmer som vil bli å se på norske kinoer.

Åpningsfilmen under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) er Bent Hamers «1001 gram», som også er norsk kandidat til Oscar.

Filmen er Ane Dahl Torps første ordentlige hovedrolle. Hun er til stede sammen med regissøren under åpningen i Bergen i kveld.

– Enten har det ikke passet slik, for de jeg for eksempel har vært gravid. Eller så har jeg blitt snytt, og rett og slett ikke fått rollen, sier Dahl Torp om det tidligere fraværet av hovedroller.

BIFF åpner i kveld, og varer til 1. oktober. Det er den 15. festivalen i rekken, og i år er det ventet 55.000 besøkende.

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.