NRK Meny
Normal

Nå kommer vinteren tilbake

Obs-varsel om sludd- og snøbyger i lavlandet i Vest- og Midt-Norge. – Vent med å skifte dekk, oppfordrer meteorologen.

Hagl Bergen

HAGL: Nedbør som hagl i Bergen søndag formiddag.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Meteorologene kommer med dårlige nyheter til vestlendinger som har lagt vinterdekkene på lager og byttet til sommerdekk.

Snø og sludd

NEDBØRSOMRÅDE: Kommer inn fra Island.

Foto: Meteorologene på Twitter

Det neste døgnet er det nemlig stor fare for at det blir snø og sludd i lavlandet helt fra Trøndelag til Rogaland.

– Det kan fort bli hvitt, ja. Det er allerede kommet litt hvitt i lavlandet i dag, men da mest som hagl. I kveld og natt kan nedbøren komme som snø og sludd, sier vakthavende meteorolog Steinar Skare ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Meteorologisk institutt har nå sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold grunnet snø i lavlandet på Vestlandet fra søndag kveld, og i Trøndelag fra natt til mandag.

Kan bli snø også tirsdag morgen

Et lavtrykk som ligger sørøst for Island er årsaken til at vinteren kommer på en aldri så liten snarvisitt i midten av april.

– Folk merket sikkert at det ble lavere temperaturer lørdag kveld. Men når dette lavtrykket kommer inn, blir det enda kaldere. I tillegg blir det liten, og kanskje opp i stiv kuling utsatte steder, og utrygt for torden, sier Skare.

Lavtrykket kommer inn over Norges vestkyst søndag kveld og natt til mandag, og vil høyst sannsynlig føre til snø- og sluddbyger også i lavlandet.

Det samme vil skje natt til tirsdag, spår meteorologen. Men utpå dagen tirsdag vil temperaturene stige.

– Det er mange som spør om de kan legge om til sommerdekk. Det ville jeg nok ha ventet med til tirsdag. Da ser det ut som det slår om, og vi får en lengre periode med høyere temperaturer, sier Skare.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik