NRK Meny
Normal

Nå kommer Fargespill til Oslo

Fargespill ble overrasket med 1,3 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen. Pengene skal brukes til å ta det flerkulturelle prosjektet med østover.

Fargespill fikk stor pengesum

OVERRASKELSE: De ansatte i Fargespill ble tildelt pengene fra Gjensidigestiftelsen under prøvene til NRKs julekonsert i Grieghallen.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

– Det var en veldig stor overraskelse! Vi skal starte opp i Oslo, og en gave på over en millioner kroner til den prosessen, er helt fantastisk, sier Kjersti Berge, daglig leder i Fargespill.

Hun mottok sammen med Fargespill den store pengedonasjonen fra Gjensidigestiftelsen under forberedelsene til NRKs julekonsert i Grieghallen lørdag ettermiddag.

Pengene skal gå til den planlagte etableringen av Fargespill i Oslo.

– Å starte opp i Oslo er en stor satsing for oss. De andre stedene vi har startet opp Fargespill, drifter stedene seg selv med hjelp og kurs fra oss. Men i Oslo skal vi drifte selv, sier Berge.

– Bruker kultur til å føre folk sammen

Fargespill er et musikk- og dansekompani som produserer forestillinger med barn og unge fra hele verden. Prosjektet ble startet i Bergen i 2004.

– Fargespill har over mange år gjort en vanvittig innsats knyttet til det å skape glede rundt integrering. De bruker sang, dans og musikk til å skape et større fellesskap, sier tillitsvalg Even Søfteland i Gjensidigestiftelsen.

– Det at de vil ta med seg konseptet de har brukt lang tid på å utvikle i Bergen til Oslo, ville vi være med på å støtte, legger han til.

Fargespill øver til julekonsert i Grieghallen

FRA HELE VERDEN: Fargespill lager forestillinger med barn og unge fra hele verden. Her øver de til julekonsert i Grieghallen.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Søfteland var til stede under Fargespills øvelser i forkant av dagens julekonsert, og forteller at han ble rørt av det han så.

– De skaper masse glede, og viser oss den gleden det å finne sammen gjennom musikk og dans kan gi. 1,3 millioner kroner blir nesten lite i den store sammenhengen, når man ser hvor mye glede Fargespill tar med seg østover, sier Søfteland.

Var en overraskelse

Daglig leder Berge forteller at Fargespill hadde søkt om midler fra Gjensidigestiftelsen, men at tildelingen lørdag kom som en stor overraskelse.

Hun håper at Fargespill er klare til å presentere flerkulturelle forestillinger i Oslo våren 2018.

– Vi starter opp til våren, så er planen å komme i gang med øvelser til høsten og å ha den første forestillingen klar våren 2018, sier Berge.