Nå får Nora (9) leke igjen

– Nora er hjertelig velkommen til å bruke anlegget til Lysekloster IL, sier styreleder Bjørn Samdal etter onsdagens forsoningsmøte mellom idrettslaget og familien til funksjonshemmede Nora (9).

Nora i rullestol ble vist vekk fra fotballbane

GLAD NORA: Nora er lettet og glad over at hun får komme tilbake på idrettsanlegget til Lysekloster IL, forteller moren Randi Helene Tillung.

Foto: Privat

Ni år gamle Nora Oliva Tillung Meyer har vært rullestolbruker siden hun var halvannet år gammel. Mye av fritiden tilbringer hun i parkområdet på Lysekloster idrettspark i Os kommune.

I forrige uke ble Nora bortvist fra fotballbanen to dager på rad på grunn av det sportslig leder i klubben mente var uvøren kjøring med rullestolen. Det fikk både Noras mor, Randi Helene Tillung, og fylkessekretær Vibecke Magnus i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon til å reagere kraftig.

Saken har også vakt stort engasjement i sosiale medier.

Vellykket forsoningsmøte

Onsdag kveld var det forsoningsmøte mellom styreleder i Lysekloster IL, Bjørn Samdal, og Nora og familien.

– Det var et veldig hyggelig og konstruktivt møte, der vi ble enige om at vi nå setter strek for den saken som har gått i media. Som vi har poengtert flere ganger, er Nora hjertelig velkommen til å bruke anlegget på lik linje med andre barn, sier styrelederen i idrettslaget.

– Hva innebærer det?

– At hun kan leke på anlegget på dets premisser. Normal rullestolbruk på kunstgressbanen er helt uproblematisk, sier Samdal.

Nora Meyer

AKTIV JENTE: Det var en slik rullestol Nora Olivia Tillung Meyer brukte da hun ble bortvist fra Lysekloster Framo Idrettspark.

Foto: Privat

Han forteller at idrettslaget har hatt god nytte av informasjon fra Noras foreldre om hvordan en rullestol virker, hva som er farlig og ikke farlig.

– Det handler litt om kunnskap, rett og slett. For folk som har stått rundt, har leken kanskje sett farligere ut enn det har vært, sier Samdal.

Nora er glad for å få komme tilbake

Noras mor, Randi Helene Tillung, er svært fornøyd med utfallet av kveldens møte.

– Det er veldig bra at vi har kommet til en felles forståelse med idrettslaget. Vi har hatt en fin dialog. Nora er lettet og glad over at hun får komme tilbake. Som rullestolbruker kan hun ikke leke i skogen eller på lekeplassen, så hun er veldig glad og kjenner nå at hun er velkommen på kunstgressbanen, på lik linje med andre barn, sier Tillung.